‏‏‎
 • Capaciteit

  800

  800 opvangplaatsen

 • Type locatie

  asielzoekerscentrum (azc)

 • Overeenkomst

  De huidige bestuursovereenkomst is voor onbepaalde tijd.

 • kleurrijke spreekkamer met 3 blauwe stoelen
  spreekkamer © Jan Scheerder
 • Kleurrijke recreatiezaal met biljart- en voetbaltafel
  recreatieruimte © Jan Scheerder
 • Ingang gebouw met receptie
  ingang/receptie © Jan Scheerder
 • leslokaal met bewoners die les krijgen
  leslokaal © Mariette Carstens
 • Gras met bomen met zittende bewoners en blauw sportveld met sportende bewoner
  sportveld © Mariette Carstens

Het azc Almere is in gebruik sinds 2000. In de periode 2006 - 2010 heeft het COA, dat eigenaar is van het terrein, de gebouwen tussentijds verhuurd aan verschillende maatschappelijke organisaties, met de afspraak dat de organisaties tijdelijk gebruik konden maken van de ruimtes. Zo ontstond het Biathlon Woonpark, waar diverse groepen mensen woonden. Sinds 2010 zijn alle gebouwen weer in gebruik door het COA. De semi-permanente bewonersgebouwen bestaan uit een onder- en bovenverdieping met woonunits. Per unit wonen 6-8 mensen.

Vanaf 17 oktober 2021 is op het terrein van het azc Almere ook een tijdelijke noodopvang ingericht voor maximaal 400 asielzoekers. De noodopvang wordt maximaal 1 jaar gebruikt. Meer informatie is te vinden op de website van de gemeente Almere.

Op deze locatie zijn onze partners VluchtelingenWerk NederlandGZA, GGD, IOM en DT&V vertegenwoordigd

Externe link gemeente Almere

Activiteiten op deze locatie

Een veilig onderkomen is belangrijk, maar niet genoeg. Daarom bieden we asielzoekers verschillende begeleidingsprogramma's aan. Soms ook samen met onze partners. Zo helpen we bewoners om zich actief op te stellen. Tijdens het verblijf en daarna.

Lokale samenwerkingen

In en rondom het azc zijn veel activiteiten waarbij we samenwerken met organisaties uit de omgeving. Deze organisaties zijn geregeld op zoek naar vrijwilligers. Soms hebben ze ook spullen nodig. Lees meer hierover en kijk hoe je eventueel zelf kunt bijdragen.