Bijdragen als vrijwilliger?

De inzet van vrijwilligers is hard nodig. Zowel bij het COA als bij andere organisaties die zich inzetten voor asielzoekers. Heb je belangstelling om asielzoekers te helpen bij de opbouw van een nieuw bestaan?

COA logeerregeling

Wil je een statushouder bij je thuis laten logeren en zo bijdragen aan zijn integratie, dan kunnen jullie gebruikmaken van de COA logeerregeling. Je meldt je hiervoor aan via Takecarebnb. De mensen van Takecarebnb verzorgen voor het COA de matching van statushouders en gastgezinnen.

Spullen doneren

Meubels

Statushouders bezoeken voor het inrichten van een woning vaak een kringloopwinkel. Meubels en ander huisraad kun je daarom het beste naar een lokale kringloopwinkel brengen.

Kleding

Azc's kunnen zelf geen kleding en schoenen aannemen en verdelen. Wil je kleding doneren? Dan kan dat via de inzamelpunten van het Leger des Heils. Het Leger des Heils sorteert alle donaties en bepaalt hiervoor de beste bestemming, waaronder mensen in nood. Lees hier wat er met de kleding gebeurt

Geen etenswaren

Vanwege hygiëne en veiligheid nemen we geen etenswaren aan. Misschien kun je die doneren aan de Voedselbank

  • man helpt vrouw bij fietsen
    Aan fietsen is op de meeste azc's altijd behoefte © Mariette Carstens

Andere goederen of diensten

Voor het doorgeven van andere spullen zoals fietsen of boeken kun je het beste een azc bij je in de buurt benaderen. Aan fietsen is op de meeste azc's altijd behoefte.

Afhankelijk van vraag en aanbod (en het seizoen) kan het azc aanraden om spullen naar de lokale kringloopwinkels te brengen. Wij verwijzen bewoners ook naar deze winkels, waar zij zelfstandig hun spullen kunnen uitzoeken.

Wil je een grote partij nieuwe goederen doneren, dan horen we graag van je via e-mail of 088-7157001. 

Zakelijke initiatieven

Ook als bedrijf of stichting kun je iets betekenen voor nieuwkomers. Interesse?