Ontmoetingen tussen buurtgenoten

Tijdens Open azc dagen is iedereen welkom om onze bewoners en medewerkers te ontmoeten. Zij vertellen je graag meer over activiteiten en programma’s binnen en buiten het azc. Daarnaast zijn er rondleidingen, workshops en kinderactiviteiten.

Ook andere organisaties zijn aanwezig om meer te vertellen over hun werkzaamheden in onze opvanglocaties. Zoals onze ketenpartners Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND), de Dienst Terugkeer & Vertrek (DT&V) en VluchtelingenWerk Nederland (VWN).

Kortom: tijdens de Open azc dag kun je alles te weten komen over de toelating, registratie, opvang en begeleiding van asielzoekers, en over de begeleiding bij een nieuw begin in Nederland of bij de terugkeer naar het land van herkomst.

Nationale Burendag

De Open azc dag valt samen met Nationale Burendag. We willen zo laten zien dat azc-bewoners buren zijn van ons allemaal. Het Oranjefonds organiseert Nationale Burendag omdat buurten leuker, veiliger en socialer worden als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. Het COA, de IND, VluchtelingenWerk Nederland en de DT&V sluiten zich hier van harte bij aan.

Terugblik Open azc dag 2023

Modeshows, taallessen, kookworkshops, zang en dans. Tijdens de Open azc dag in 2023 bezochten omwonenden en andere geïnteresseerden opvanglocaties in hun buurt. Net als in 2022 kwamen zo'n 12.000 mensen ‘ff buurten’ bij de ruim 100 deelnemende COA-locaties.

Lees het nieuwsbericht