Een dag meelopen met huismeester Ernesto

Is een baan als huismeester iets voor jou?

Maak werk van jouw toekomst én die van een ander.

Een werkdag uit het leven van een huismeester

Als huismeester ben je actief aanwezig op het terrein en daar heb je veel verschillende taken. Een dag kan er zomaar zo uitzien...

Overdracht en administratie

Om 8.00 uur kom je aan op het terrein. Onderweg naar het kantoor kom je een bewoner tegen bij wie je gisteren de afzuigkap hebt gerepareerd. Ze vertelt dat die het goed doet en ze bedankt je nogmaals voor je werk. Wat fijn om te horen! Met een goed gevoel zoek je de andere huismeesters op in het kantoor en daar praten jullie elkaar bij. Voordat je aan de overdracht begint met de andere collega’s van vandaag, doe je wat administratie en lees je je mails. Na de overdracht bekijk je de voorraden op de locatie. Zijn er nog genoeg dekens als er nieuwe bewoners komen? En hoe staat het met de schoonmaakmiddelen? Je maakt een overzicht en dan is het alweer tijd voor de lunch.

Aan de slag met de reparaties

Na de lunch maak je een lijst van alle reparaties die vandaag op de planning staan. Met die lijst ga je het terrein op. Je vervangt een lamp in één van de huisjes, zet een nieuw slot in een deur en kijkt even in de recreatieruimte of de kraan die je gister hebt vervangen nu inderdaad goed werkt. Tussendoor praat je bij met een aantal bewoners die je onderweg tegenkomt. Aan het eind van de middag help je jouw collega-huismeester nog even met het opruimen van het tuingereedschap en dan is de dag alweer voorbij! Je stapt in de auto en rijdt met een voldaan gevoel naar huis.

“Werken bij het COA is mensenwerk”

Gerrit, huismeester Lees meer >

“Ik wil bewoners het zo aangenaam mogelijk maken. En dat doe ik met liefde”

Gerrit Jan, huismeester Lees meer >

Benieuwd naar andere functies?

Vacatures

Maak werk van jouw toekomst én die van een ander.

Bekijk alle vacatures voor huismeester