Loop mee met casemanager Oermila

Is het werk als casemanager iets voor jou?

Maak werk van jouw toekomst én die van een ander.

Een werkdag uit het leven van een casemanager

Als casemanager richt jij je vooral op de individuele begeleiding van de bewoners en een dag kan er dan zomaar zo uitzien, stel je voor...

Overleg met je team

Rond 8 uur kom je aan bij het azc en loop je over het terrein naar kantoor. Daar pak je een kop koffie en je schuift even achter je computer. Zijn er belangrijke mails waar je nu meteen iets mee moet? Je handelt de belangrijkste zaken af en maakt je klaar voor de overdacht met je collega’s op locatie, zoals de woonbegeleiders en programmabegeleiders. Jullie bespreken eerst wat er gisteravond is gebeurd en dan wat er voor nu op de planning staat. Vandaag zijn er geen bijzondere opmerkingen over de bewoners waar jij verantwoordelijkheid voor draagt, maar wel een aantal punten die jullie als team willen oppakken. Jullie spreken alles goed door en stemmen af wie wat oppakt. Aansluitend bereid je je voor op de gesprekken van vanmiddag en bekijk je de bijbehorende dossiers.

Individuele gesprekken

De middag staat vol met individuele gesprekken. In de spreekkamer kijk je samen met de bewoners waar jij ze bij kunt helpen. Je bespreekt de voortgang van de taallessen en wijst bewoners door naar trainingen die ze verder kunnen helpen. Zo geef je uitleg over de inburgeringswet en vertel je een bewoner waar ze hulp kan krijgen bij het solliciteren. Aan het eind van de middag pak je je spullen en ga je snel door naar het dossieroverleg, waarin je een aantal casussen bespreekt met je collega’s. Dan zit je werkdag er alweer op. Je praat nog even bij met collega’s die avonddienst hebben en dan ga je met een voldaan gevoel weer op weg naar huis.

 

"Ik zie hoe bewoners elke dag stappen zetten en steeds meer zelfredzaam worden"

Oermila, casemanager Lees meer >

“Ik werk met veel plezier al 25 jaar voor het COA, het past gewoon bij me!”

Sanna, casemanager Lees meer > 

“1000 bewoners betekent 1000 verhalen”

Aziza, casemanager Lees verder >

Benieuwd naar andere functies?

Vacatures

Maak werk van jouw toekomst én die van een ander.

Bekijk alle vacatures voor casemanager