Jouw dag als woonbegeleider

Goedemorgen! Je begint met een kop koffie. Samen met je collega’s nemen jullie de rapportage van de afgelopen 24 uur door. Wat is er gebeurd? Kort bespreken jullie wat iedereen die dag op de planning heeft staan. Het bekijken van de in- en uitstroom van bewoners komt ook aan bod. Daarna verdelen jullie de taken. Je gaat aan de slag met het klaarzetten van intakepakketten en zorgt ervoor dat alles geregeld is voor de nieuwe mensen die deze dag aankomen. Tussendoor beman je de informatiebalie, sta je aan de meldplichtbalie en heb je individuele gesprekken met bewoners. Ook komen collega’s en bewoners af en toe bij je langs met een vraag over problemen in de woonruimte, een betaalpas die niet werkt, een verloren sleutel of het regelen van een taxi.

Ook na de lunch heb je een korte overdracht met de aangekomen collega’s van de avonddienst. Vervolgens loop je langs de bungalows en kamers om deze te controleren en voer je verschillende korte gesprekken. De onderwerpen? Die komen voort uit de 6 domeinen begeleidingsmethodiek. Dit is een methodiek gericht op het versterken van de zelfredzaamheid van bewoners. Op het gebied van zelfzorg, dagstructuur, sociaal netwerk, persoonlijk welbevinden, externe contacten en toekomstplanning.

Opeens word je opgeroepen door de ploegleider BHV. Jij bent de BHV’er van de dag. Een kindje heeft zijn voet tussen de spaken van haar fiets gekregen. Je brengt haar naar de dokter op locatie. Eenmaal terug herpak je jezelf zodat je weer verder kunt met je werk. In het registratiesysteem verwerk je de uitkomsten van de korte gesprekken die je had over de 6 domeinen. Wanneer je opkijkt, zie je dat de nieuwe bewoners zijn gearriveerd. Je voert het intakegesprek met hen. Vervolgens breng je ze naar hun woonruimte.

Aan het einde van de dag zorg je voor een goede overdracht naar de avonddienst. Daarna zit de dag er alweer op! 

Waarom Emanuel en Maartje voor het COA kiezen

Eigenschappen van een woonbegeleider

Als toekomstig woonbegeleider ben je empathisch, maar ook professioneel in je omgang met onze bewoners. Je bent in staat bewoners te activeren maar je neemt niet te veel het voortouw, zodat ze de kans krijgen zich op verschillende vlakken zelf te ontwikkelen. Daarnaast heb je bij voorkeur al enige jaren ervaring met onze doelgroep. Herken je jezelf hierin? Bekijk dan snel onze vacatures!

Naar de vacatures voor woonbegeleider