“Ik wil bewoners het zo aangenaam mogelijk maken. En dat doe ik met liefde”

Reparaties

“Met ons team van huismeesters zorgen we dat mensen fijn kunnen leven in het azc”, vertelt Gerrit Jan. Samen hebben ze een breed takenpakket en onderling verdelen ze de taken. “Ik doe vooral de reparaties: een nieuw slot plaatsen in een deur, een lamp ophangen in een huisje, of de afzuigkap vervangen. Mijn collega’s houden zich bijvoorbeeld bezig met alle voorraden op locatie, van koffie tot dekens, of het bijhouden van het groen. Zo vormen we samen een goed team om het azc te onderhouden.“

Contact met de bewoners

“In de ochtend bekijk ik de e-mails en doe ik wat administratie. Daarna ga ik naar buiten en aan de slag met de reparaties. Dat vind ik het allerleukst. Ik vind het heerlijk om veel op het park te zijn en contact te hebben met de bewoners. Als ik langskom om bijvoorbeeld een lamp te vervangen, maak ik altijd even een praatje. En ik kom ook veel mensen tegen als ik over het park loop.”

Werk met liefde

Gerrit Jan kan altijd iemand blij maken met zijn werk. “Ik kom iets maken en daar zijn mensen altijd dankbaar voor. Ik wil het bewoners zo aangenaam mogelijk maken. Ik doe dat met liefde en ik krijg daar ook veel voor terug. Ik kan het goed vinden met de bewoners. Dat maakt het werk echt leuk. Als huismeester bij het COA moet je natuurlijk een beetje handig zijn, maar het is ook belangrijk hoe je met mensen om gaat.”

Leukste baan van de wereld

In alles wat Gerrit Jan vertelt, klinkt door dat hij geniet van zijn baan. Dat bevestigt hij: “Ik heb de leukste baan van de wereld. Ik werkte eerst voor mijzelf en ik dacht dat ik het moeilijk zou vinden om weer in dienst te gaan. Maar ik zit hier juist helemaal op mijn plek en ik mag mijn handen dichtknijpen met zo’n leuke baan. Ik zie dit eigenlijk niet als werk; ik ga naar mijn hobby. Zo voelt het elke dag.”

 

Is het werk van huismeester iets voor jou?

Maak werk van jouw toekomst én die van een ander.

Huismeester

Als huismeester bij het COA zorg je voor het dagelijkse onderhoud van het terrein en de gebouwen van een azc. Jij zorgt dat het terrein netjes is, let op de voorraden en repareert wat stuk is. Zo draag jij bij aan een veilige en leefbare locatie.

Benieuwd naar de ervaringen van andere medewerkers?

"Werken bij het COA is mensenwerk"

Gerrit, huismeester Lees meer >

Vacatures

Maak werk van jouw toekomst én die van een ander.

Bekijk de vacature huismeester