Nieuws

Op 20 maart werd Bouke Procee, NT2-docent in ’s-Gravendeel, door zijn Syrische cursisten in het zonnetje gezet.

De Flevolandse gemeenten vinden het belangrijk dat vergunninghouders die vanuit het asielzoekerscentrum in de provincie een woning toegewezen krijgen, zoveel mogelijk in dezelfde gemeente kunnen blijven wonen.

De curatieve zorg voor asielzoekers is definitief gegund aan Arts en Zorg. Op 1 januari 2018 gaat het nieuwe zorgcontract in.

Abdel Bellaoui is uitgeroepen tot 'Teamleider van het jaar’ van Trigion. Abdel werkt op de locatie Wenckebachstraat van het COA in Amsterdam.

Asielzoekers verblijven in afwachting van hun afspraak in het Aanmeldcentrum in Ter Apel vaak enkele uren in de wachtruimtes. Om die tijd beter te benutten, is er gestart met het vertonen van informatieve tv-programma’s

Horecastudenten en Syrische jongeren uit het azc in Heerhugowaard bereidden samen een lunch. Op het menu onder andere falafel, Syrische stoofpot en baklava.

In een zaak waarbij een nareiziger met een afgeleide status die reeds was uitgestroomd naar zijn partner, opnieuw om opvang had verzocht omdat zijn relatie voorbij was, heeft de bestuursrechter het COA in het gelijk gesteld. 

Afgelopen weekend heeft de eerste culturele oriëntatietraining in Istanbul plaatsgevonden. In een training van twee dagen worden vluchtelingen die via hervestiging naar Nederland komen voorbereid op hun vertrek en toekomst.

Het COA heeft 14 februari voor de derde keer de 'Werkgroep Informatievoorziening Grondrechten' ontvangen. Ditmaal bracht de Werkgroep een bezoek aan het azc in Azelo.

Een flink aantal bedrijven en scholen sloot op 19 mei een convenant met de gemeente Amsterdam om zich in te zetten asielzoekers met een verblijfsvergunning sneller aan werk te helpen.