Nieuws

 

 

In aanwezigheid van een aantal (oud)medewerkers is vorige week afscheid genomen van het azc in Musselkanaal. Bijzonder, want het was ook de viering van het 25-jarig bestaan van de locatie.

Donderdag 11 oktober is het Internationale Coming Out dag. Alle locaties van het COA hijsen op deze dag de regenboogvlag. 

Na twee jaar van krimp is de bezetting van de asielopvang de afgelopen drie maanden toegenomen.

De nieuwe editie van VreemdelingenVisie, het online magazine van IND, COA en DT&V staat voor u klaar.

De landelijke Open azc dag trok dit jaar meer dan 19.000 bezoekers.

Het project VOORwerk van het COA is aangesloten op een project van New Dutch Connections (NDC) om vergunninghouders ervaring op te laten doen bij een woningcorporatie. De eerste groep van 8 deelnemers is gestart in de gemeente Utrecht.

Op zaterdag 22 september 2018 van 13.00 – 16.00 uur is de Open azc dag. Veel asielzoekerscentra openen hun deuren om een indruk te geven van het dagelijks leven op een azc.

Bij diverse instellingen in Nederland startte om 0.00 uur een nieuwe landelijke actiedag van beveiligingspersoneel. Een groep beveiligers op de locaties Ter Apel, Sint Annaparochie, Sneek, Balk en Grave doen daar aan mee.

Op 1 september sluit het tijdelijke asielzoekerscentrum aan de Stieltjesstraat in Nijmegen. Het azc opende in februari 2017. Sinds december 2017 wonen in het gebouw asielzoekers en jongeren onder één dak. COA en Socius kijken tevreden terug op die periode.

Onlangs is op de locatie Schalkhaar met succes de Mind-Springtraining voor Eritrese bewoners afgerond. Het vervolg: Mind-Spring Junior, voor Eritrese kinderen op het azc.