Nieuws

 

 

Ruim de helft van alle medewerkers van het COA heeft in de afgelopen twee jaar een of meer keren te maken gehad met ongewenst gedrag door bewoners, zoals schelden, intimidatie of bedreiging. Veel medewerkers zeggen daar last van te hebben. Tegelijk geeft het overgrote deel van de medewerkers aan dat ze het werk emotioneel goed aan kan, over voldoende competenties beschikt en graag naar het werk gaat.

In het kader van ’25 jaar COA’ is op 4 december het symposium “The integrated approach in arrival centers for asylum seekers – a good model

Van het begeleiden van huiswerk en sportactiviteiten tot het wegwijs maken in nieuwe omgeving. Van het geven van taalles tot het koken met bewoners. Of samen muziek maken. Bij het COA werken meer dan 1200 vrijwilligers.

Woensdagmorgen 4 december is een 25-jarige bewoner van het asielzoekerscentrum (azc) in Weert dood aangetroffen in zijn kamer.

De landelijke storing in het Tele2-netwerk is maandagavond opgelost. Het COA, en tal van andere landelijke overheidsorganisaties, zijn weer bereikbaar.

Het COA levert 30.000 dekens aan Griekenland, bedoeld voor de verschillende vluchtelingencentra in dat land. Staatssecretaris Broekers-Knol van Justitie en Veiligheid had de Griekse autoriteiten de dekens toegezegd tijdens haar recente bezoek aan Griekenland. De dekens zijn inmiddels afgeleverd.

Het COA heeft in 2020 circa 5.000 nieuwe opvangplekken nodig. Ook wil het COA tien in 2020 aflopende bestuursovereenkomsten verlengen.

Het asielzoekerscentrum aan de Nieuweweg Den Helder blijft een jaar langer open.

Het project Biometrie in de Migratieketen heeft de prestigieuze prijs ‘ICT-project van het jaar bij de overheid’ gewonnen.