Nieuws

De bewoners van het asielzoekerscentrum (azc) Stieltjesstraat in Nijmegen kregen op 1 december nieuwe bovenburen.

Het klantprofiel is een instrument van het COA dat de ‘Vroege integratie en participatie’ van de vergunninghouder bevordert. Inmiddels zijn al 7.800 klantprofielen aan gemeenten verzonden!

Het is inmiddels een week geleden dat bestuursvoorzitter Gerard Bakker uit handen van minister Ollongren de prijs Overheidsmanager van het jaar in ontvangst nog nemen.

Met Parisa en Hasan telt azc Oisterwijk maar liefst twee winnaars van de ‘One Minutes jr. Award’, uitgereikt tijdens het International Documentary Festival Amsterdam (IDFA)!

Gerard Bakker is Overheidsmanager van het jaar 2017! “Een waardering voor alle COA-medewerkers en voor onze samenwerkingspartners”, benadrukte de bestuursvoorzitter van het COA maandagavond 10 november, toen hij uit handen van minister Ollongren de Overheidsaward 2017 in ontvangst mocht nemen.

De bijeenkomst ‘Maatwerk voor Mensen’ heeft dinsdag 14 november plaatsgevonden. Het COA zette er drie (ceremoniële) handtekeningen.

De drie genomineerden voor de Overheidsmanager van het jaar, de uitreiking is maandagavond,  zijn gefilmd. De korte versies van die filmpjes, waaronder van bestuursvoorzitter Gerard Bakker van het COA, staan op YouTube.

Bijna zestig medewerkers van het COA en de IND stonden donderdag 16 november in de schijnwerpers in het Huis van Europa in Den Haag.

Medewerkers van de procesopvanglocatie van het COA die de screening en matching uitvoeren, kregen 13 en 16 november van het UWV, de SBB en Divosa de training ‘Kennis van de arbeidsmarkt voor een kansrijke koppeling’.

De extra begeleiding en toezichtlocatie (ebtl) in Amsterdam opent maandag 20 november haar deuren. Donderdag 16 november was op uitnodiging een inloopavond voor omwonenden en een ‘preview’ voor de pers.