Nieuws

Het Centraal Bureau voor de Statistiek berichtte onlangs dat slechts vijf procent van de Eritrese en Syrische statushouders uit 2014 na and

Ruim tachtig vertegenwoordigers van overheid en organisaties op het gebied van mensenrechten en LHBTI kwamen woensdagavond 2 augustus samen in het

Het COA en het ministerie van Veiligheid en Justitie (IND en DT&V) organiseren in samenwerking met VluchtelingenWerk dit jaar op zaterdag 23 september voor de derde keer een gezamenlijke landelijke open dag.

De zomertoer van het Wolkentheater langs 18 azc’s is dinsdag 18 juli gestart in Zeist. De kop is er af!

Het besluit van minister Plasterk om te stoppen met de 'Operatie BRP' heeft geen gevolgen voor de (succesvolle!) BRP-straten.

Asielzoekers en medewerkers in de Vreemdelingenketen zijn redelijk tevreden over de dienstverlening van de Kleine Keten (IND, COA en DT&V), maar bepaalde onderdelen kunnen nog beter.

Op het Aanmeldcentrum in Ter Apel is 14 juli de eerste verzamelmap uitgereikt aan een zojuist gearriveerde asielzoeker.

1000ste statushouder rondt training succesvol af

Voorzitter van het bestuur Gerard Bakker van het COA is genomineerd voor Overheidsmanager van het jaar 2017. De shortlist van kandidaten van de verkiezing is dinsdag 11 juli bekend gemaakt. Acht overheidsmanagers zijn geselecteerd voor de tweede ronde.

De ondersteunende units en het bestuur van het COA zijn maandag 10 juli verhuisd naar de Rijnstraat in Den Haag. Het COA gebruikt deze locatie samen met de IND, DT&V en de ministeries van Buitenlandse Zaken en Infrastructuur en Milieu.

Een flink aantal bedrijven en scholen sloot op 19 mei een convenant met de gemeente Amsterdam om zich in te zetten asielzoekers met een verblijfsvergunning sneller aan werk te helpen.