Nieuws

Het onderzoeksrapport 'Vrijwilligerswerk: stimulans voor tijdige participatie en integratie?' is 6 februari gepubliceerd.

Lid van het bestuur Peter Siebers van het COA heeft 31 januari zijn handtekening gezet onder het langdurige onderhoudscontract met Facilicom.

De gemeente Cranendonck en het COA ondertekenden 8 februari een nieuwe bestuursovereenkomst ten behoeve van een opvanglocatie in Cranendonck. Onder de aanwezigen staatssecretaris Mark Harbers van Justitie en Veiligheid.

Mogelijk voor het eerst in de historie van het COA verhuizen alle bewoners samen van het ene azc naar het andere azc.

Bewoners van het azc in Harderwijk en studenten van kunstacademie ArtEZ in Zwolle werkten de afgelopen maand samen om kunst te maken. Hun expositie, de verhalenwerkplaats, was op 1 februari te zien in het stadhuis van Harderwijk.

De veiligheid in een buurt gaat niet achteruit na de komst van een opvanglocatie voor asielzoekers.

Basisschool Het Mozaïek in Arnhem, de Interschool in Ter Apel en het Expertisecentrum Anderstaligen in Emmen hebben maandag 22 januari 2018 het predicaat excellente school ontvangen. De scholen ontvingen de titel uit handen van de Inspectie van het Onderwijs.

NT2-docenten van het COA verzorgen vanaf 14 januari hun taallessen aan vergunninghouders met het taallesmateriaal van uitgeverij KleurRijker.

Ahmad, een 47-jarige apotheker uit Syrië, heeft gisteren als 1500ste deelnemer zijn VOORwerk-training afgerond.

Het COA maakt jaarlijks kosten voor het aan- en afstoten van locaties, al naargelang het aantal asielzoekers. De uitgaven daarvoor staan in onze jaarlijkse begroting.