Waarom Robin voor het COA kiest

Is het werk van woonbegeleider iets voor jou?

Maar werk van jouw toekomst én die van een ander.

Een werkdag uit het leven van een woonbegeleider

Je werkt op een azc-locatie en hebt een breed takenpakket. Dat zorgt voor een werkdag met veel afwisseling. Je dag kan er zomaar zo uitzien:

Met een kop koffie begin je om 08.00 uur aan de overdracht

Vandaag heb je een dagdienst. Je komt rond 8.00 uur aan op het azc en zoekt je collega’s op in kantoor. Met een kop koffie begin je aan de overdracht. Je collega’s hebben vastgelegd wat er de vorige dag is gebeurd en waar je vandaag op moet letten. Je leest alles goed door en jullie verdelen de taken.

Dan begin je aan het bijwerken van je mails. En dat zijn er veel. Je stemt afspraken af met collega’s en werkt de dossiers van bewoners bij. Het was een ochtend vol administratie, en nu is het tijd voor lunch.

Bewoners bezoeken en vragen beantwoorden

Samen met je collega’s neem je even afstand van alle bureauzaken en praten jullie bij in de kantine. Na de lunch ga je het terrein op. Je bezoekt enkele bewoners en bespreekt onder het genot van een kop thee hoe het met ze gaat. Samen bepaal je wat ze nodig hebben en wat jij voor ze kan betekenen.

Terug op kantoor is het tijd voor een overdracht met de collega’s van de avonddienst. Je geeft een update over de bewoners en over de taken die op de planning staan. De rest van de middag sta je bij de informatiebalie om vragen van bewoners te beantwoorden. Je legt de route naar de huisarts uit en helpt bewoners met het lezen van de post. Je ziet de opluchting nu ze snappen wat er in een brief staat en dat geeft je veel voldoening. Met dat gevoel sluit je de dag af en rijd je terug naar huis.

 

Foto van Robin, die woonbegeleider is op een noodlocatie in Oisterwijk
“Een glimlach op een gezicht toveren, daar doe ik het voor”

Robin, woonbegeleider Lees meer >

“Bewoners voelen zich bij ons echt gezien. Daar ben ik trots op”

Laura, woonbegeleider Lees meer > 

Benieuwd naar andere functies?

Vacatures

Maak werk van jouw toekomst én die van een ander.

Bekijk alle vacatures voor woonbegeleider