Foto van Robin, die woonbegeleider is op een noodlocatie in Oisterwijk
“Een glimlach op een gezicht toveren, daar doe ik het voor”

Brede functie

“Ik houd me bezig met alles rondom de leefbaarheid op de locatie. Ik controleer bijvoorbeeld of de kamers schoon zijn, praat met de bewoners, draai diensten bij informatiebalies, help met de post en het uitkeren van reiskosten.” Kortom, Robin verricht veel verschillende werkzaamheden. “Ik vind het interessant om met diverse culturen te werken. Wat tref ik aan vandaag? Hoe gaat het met de bewoners? En met wie mag ik spreken? Geen enkele dag is hetzelfde!"

Glimlach

“Laatst was ik op bezoek bij een Afghaans stel. De vrouw zit niet zo goed in haar vel. Als ik er dan voor kan zorgen dat ze lacht, vind ik dat heel fijn. Een glimlach op een gezicht toveren, daar doe ik het voor.

Ik probeer de bewoners elke dag te spreken. Ik haal daar voldoening uit, ook al is het maar een kort gesprekje. De bewoners oefenen zo hun Nederlands en ze voelen zich vrij om naar me toe te komen als ze ergens mee zitten. Dat is heel belangrijk, want als woonbegeleider wil ik erachter komen wat er bij de bewoners speelt zodat ik de begeleiding daarop kan afstemmen. Als het wat minder goed gaat met een bewoner, ga ik bijvoorbeeld vaker op bezoek.”

Persoonlijke ontwikkeling

Robin is 2 jaar geleden gestart bij het COA, vlak nadat ze was afgestudeerd. “Als ik zie welke stappen ik nu al heb gemaakt bij het COA, ben ik heel blij met wat het mij persoonlijk heeft gebracht”, vertelt Robin trots. “Ik ben een stuk zelfverzekerder geworden over mezelf als professional. Dat komt door alle kennis die ik heb opgedaan, en door de begeleiding en feedback van managers en collega’s.

Het COA kijkt mee naar je doorgroeimogelijkheden. Hierdoor kun je als woonbegeleider bijvoorbeeld je verantwoordelijkheden uitbreiden of doorstromen naar een functie als programmabegeleider of casemanager. Als je toe bent aan iets nieuws zal de manager je altijd helpen om dit doel te bereiken!”

Is het werk van woonbegeleider iets voor jou?

Maak werk van jouw toekomst én die van een ander.

Woonbegeleider

Als woonbegeleider begeleid je bewoners van een van onze locaties bij de dagelijkse gang van zaken. Samen met collega’s draag je bij aan een fijn woonklimaat op het azc en help je bewoners zelfredzaam te zijn.

Benieuwd naar de ervaringen van andere medewerkers?

“Bewoners voelen zich bij ons echt gezien. Daar ben ik trots op”

Laura, woonbegeleider. Lees meer >

Vacatures

Maak werk van jouw toekomst én die van een ander.

Bekijk de vacature woonbegeleider