Jouw dag als programmabegeleider

Goedemorgen! Je komt binnen en gaat van start. De dag begint met een overdracht met je collega’s. Samen bespreek je wat er vandaag op de planning staat, zodat iedereen op de hoogte is van elkaars werkzaamheden. Vandaag staan er individuele gesprekken met bewoners voor jou op de planning.  De onderwerpen zijn uiteenlopend. Van uitstroom naar de gemeente, de uitvoering van vrijwilligerswerk in het azc tot het voorbereiden op terugkeer naar het land van herkomst. Tussendoor roepen je collega’s je een aantal keer op, omdat er een collega of bewoner aan de informatiebalie staat. Je helpt hen verder.

Na de lunch bereid je je nog even voor. Straks geef je een informatiebijeenkomst over brandpreventie in een woonruimte. Tijdens de bijeenkomst luistert iedereen aandachtig. Na afloop neem je de tijd om individuele vragen van de bewoners te beantwoorden. Daarna bekijk je alle ingevulde urenbriefjes en betaal je de zelfwerkzaamheidsuren uit aan de bewoners die vrijwilligerswerk doen in het azc. Dit verloopt sneller dan gepland. De overige tijd benut je met het aanpassen van de op maat gemaakte toekomsttraining. In deze training help je bewoners met hun voorbereiding op de toekomst naar het land van herkomst.

Aan het einde van deze dag bereid je de overdracht voor, zodat al je collega’s op de hoogte zijn van de bijzonderheden. Je loopt nog even een rondje over de locatie en maakt een praatje met een aantal bewoners. De dag vloog weer voorbij!

Waarom Heleen, Ina en Abdirizak voor het COA kiezen

Werken bij het COA als programmabegeleider

Eigenschappen van een programmabegeleider

Als toekomstig programmabegeleider maak je makkelijk contact met de bewoners van de opvanglocatie. Je bent in staat om hen te activeren en motiveren. Zowel in groepsverband als op individueel niveau. Je bent een organisator, zelfverzekerd en creatief in het overbrengen van een boodschap. Tijdens het geven van een training, voorlichting of rondleiding. Maar ook in je contact met organisaties zoals scholen, vrijwilligersorganisaties, woningbouwverenigingen, gemeenten en werkgevers. Tenslotte ben je flexibel: afhankelijk van de locatie waar je werkt, draai je ook avond- en weekenddiensten. Herken je jezelf hier in? Bekijk dan snel onze vacatures!

Naar de vacatures voor programmabegeleider