Breed pakket

De model-Bestuursovereenkomst bestaat niet alleen uit een bestuursovereenkomst tussen een gemeente en het COA, maar biedt ook aanvullende informatie. Namelijk documenten die een uitleg geven over zaken die in bestaande wet- en regelgeving zijn opgenomen en de mogelijkheid om aanvullende werkafspraken te maken.

Inzicht

Het model biedt inzicht in de totstandkoming van een bestuursovereenkomst bij de vestiging van een opvanglocatie. In de praktijk komt het voor dat in sommige gemeenten informatie over praktische zaken of de bedrijfsvoering wordt opgenomen. Ook om verwarring  hierover te voorkomen hebben de VNG en het COA samen gewerkt aan een model bestuursovereenkomst.

Ondersteuning

Deze model-Bestuursovereenkomst ondersteunt het proces rondom de oprichting van een opvanglocatie. De modelovereenkomst behandelt alle aspecten van het proces: waar moeten gemeenten en het COA aan denken, waar moeten ze rekening mee houden, welke termijnen moeten in acht worden genomen etc.

Belangen

De modelovereenkomst is een samenwerking tussen het COA en de VNG. In de modelovereenkomst is rekening gehouden met de belangen van gemeenten én van het COA. 

Voor vragen over de modelovereenkomst kunt u contact opnemen met het VNG Informatiecentrum via mail of tel. 070-3738393. 

Meer nieuws