• Poster van Circus Doe Maar Mee
    Wolkentheater brengt circusvoorstelling Doe Maar Mee naar dertig azc's © Nenad Vukmirović Woek/Wolkentheater

Ondanks versoepelde coronaregels leven de kinderen in azc’s eigenlijk nog steeds in een soort lockdown. De zomervakantie is een extra moeilijke periode: er is weinig afleiding en ze kunnen nergens naartoe. Juist daarom organiseert het Wolkentheater in augustus 2020 een grote circustournee langs een dertigtal azc’s. In de interactieve open air voorstelling ‘Circus-Doe maar mee’ worden spullen die te vinden zijn in elk huis, bijvoorbeeld sokken of theedoeken, omgetoverd tot circusrekwisieten voor verschillende jongleerscenes of goocheltrucs. Kinderen worden op deze manier geïnspireerd om het alledaagse leven op een creatieve en speelse manier te zien en thuis zelf ook circusje te gaan spelen.

De tour begint volgende week in Gilze en Oisterwijk en eindigt ruim twee weken later in Zutphen en Apeldoorn.

  • De acteurs die Circus Doe Maar Mee naar 30 azc's brengen
    Acteurs van Circus Doe Maar Mee © Adrijan Rakic/Wolkentheater

Optreden in coronatijd?

Aan oprichter en directeur Adrijan Rakic van het Wolkentheater de vraag hoe optreden op azc's tijdens deze coronacrisis mogelijk is: "We hebben overleg gehad met een paar azc's over de maatregelen. We volgen uiteraard de RIVM-richtlijnen. We spelen voor kinderen in de leeftijd tot 12 jaar en we zetten extra stoelen neer, als er toch mensen mee komen die ouder zijn dan 12. Daar zijn we wel terughoudend in en zij zullen de anderhalve meter afstand moeten houden. Overigens zijn al onze optredens in de buitenlucht. In tegenstelling tot eerdere tours van ons, heeft deze voorstelling een besloten karakter, ook met het oog op de RIVM-richtlijnen."

Het Wolkentheater

De stichting WOLKENTHEATER werd op Valentijnsdag 1993 opgericht door een aantal naar Nederland gevluchte kunstenaars uit voormalig Joegoslavië. Sindsdien speelt het gezelschap met passie, betrokkenheid en overtuiging voor vluchtelingenkinderen in azc’s. Vandaag de dag bestaat het WOLKENTHEATER uit gediplomeerde theaterdocenten, erkende kunstenaars en andere gedreven mensen uit de theaterwereld. Meer over het WOLKENTHEATER.

Meer nieuwsberichten