Nieuwbouw Ter Apel is mooi en duurzaam


Ruim anderhalf jaar is er gebouwd, maar nu is de nieuwbouw van het COA in Ter Apel klaar. Op 19 april vond de feestelijke opening plaats. “Bij de nieuwbouw hebben we gelet op kwaliteit en duurzaamheid.”

Tien jaar DT&V


Sinds tien jaar helpt de Dienst Terugkeer en Vertrek (DT&V) vreemdelingen bij hun terugkeer naar hun land van herkomst.Vanaf het begin zette de organisatie in op maatwerk. “Alleen door een open gesprek aan te gaan met een vreemdeling, kom je achter iemands motivatie of belemmeringen.”

Mijn werkplek: ‘Ik heb hier stoere mannen zien bibberen als kinderen’


IND-medewerker Anno Alkema werkt op het Expatcenter in Amsterdam Zuid: “Eén plek waar je zowel je huisvesting als je verblijfsvergunning kunt regelen: dat is het idee achter het Expatcenter.”

  • twee mannen zitten op de bank waarvan er 1 onder de lamp zit

Plan Einstein: elke zondag samen koken


In de Utrechtse wijk Overvecht wonen asielzoekers en jongeren onder hetzelfde dak. Met ‘Plan Einstein’ stimuleert de gemeente integratie vanaf dag één.

 

Leg mij nou eens uit… wat is ‘terugkeerondersteuning’?


Wie niet in Nederland mag blijven, moet terugkeren naar zijn land van herkomst. Terugkeerondersteuning kan iemand helpen met het opbouwen van een toekomst in het land van herkomst. “We willen zelfstandig vertrek graag ondersteunen waar dat kan.”

‘Het herplaatsen van asielzoekers is belangrijk werk’


Elke maand brengt een team van specialisten een bezoek aan Ankara, Rome en Athene om daar vluchtelingen te selecteren en voor te bereiden op hun komst naar Nederland. ‘De wreedheid van de oorlog komt daar heel dichtbij.’

Externe link Naar VreemdelingenVisie #9
Meer nieuws