50 ontmoetingen… 10 jaar later is het vervolg op '50 ontmoetingen', het succesvolle sociaal-maatschappelijke project waarbij 50 fotografen en 50 bekende Nederlanders 50 asielzoekers ontmoetten. In deze gesprekken werden zij weer mensen met een gezicht. 

Tien jaar later, vroegen we ons af waar de vijftig asielzoekers van toen zijn gebleven en hoe het nu met ze gaat. Fotografen, schrijvers en bekende Nederlanders als Victor Reinier, Isa Hoes, Jan Mulder, Erwin Olaf, Freek de Jonge, Anita Witzier, Peter Faber, Manon Uphoff en Robert ten Brink gingen op zoek naar de personen met wie zij tien jaar geleden zo openhartig over hun leven hebben gesproken. Wat is er van Nune terechtgekomen? Heeft Leonel een veilige plek kunnen vinden? Is het gezin Wako bij elkaar gebleven en wonen zij nog in Nederland?

De zoektocht naar de asielzoekers van tien jaar geleden heeft wederom ontroerende portretten in woord en beeld opgeleverd. Deze hebben we gebundeld en vormgegeven in een boek en een reizende buitententoonstelling. Daarnaast is er een documentaire gemaakt van een aantal van deze bijzondere ontmoetingen. Dit alles om weer een zo groot mogelijk publiek aan te spreken.

Vanaf 5 tot en met 26 augustus is de buitententoonstelling tijdens de zomeractiviteiten in De Hallen in Amsterdam. Daarna zal de tentoonstelling onder andere in Epe, Zeist, Amersfoort, Katwijk, Delft en Haarlem te zien zijn.

  • mensen lopen in een hal met tentoonstellingen

De pers indertijd over 50 ontmoetingen:


'Indringende ontmoeting met asielzoekers.' Rotterdams Dagblad
'Het resultaat is een mooi boek met vijftig ontmoetingen.' Libelle

Destijds bereikte het project ruim 3 miljoen mensen.

Stichting Open Mind

50 ontmoetingen... 10 jaar later is een initiatief van Open Mind. Open Mind brengt maatschappelijk moeilijke onderwerpen onder de aandacht bij het grote publiek door het realiseren van creatieve projecten en het brengen van relevante verhalen in de openbare ruimte.

Meer nieuws