Het steekincident gebeurde rond kwart over tien. De politie heeft een 24-jarige bewoner van het azc aangehouden. Hij is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau in Roermond. De aanleiding voor het incident is nog niet bekend.

Vijf van de zeven gewonden moesten voor behandeling mee naar het ziekenhuis. Twee slachtoffers zijn dusdanig gewond dat voor hun leven wordt gevreesd. Alle slachtoffers zijn bewoners van het azc.

Eerste reactie bestuur en directie COA

“We zijn zeer geschrokken van het incident dat gisteravond op azc Echt plaatsvond. We leven enorm mee met onze bewoners die bij dit incident direct betrokken zijn geweest en nu in het ziekenhuis liggen, of hier ter plaatse getuige van zijn geweest. De politie doet onderzoek naar de toedracht en heeft gisteravond één van onze bewoners aangehouden en meegenomen voor verhoor.

Wij zijn er nu voor de rest van onze bewoners en collega's zullen hen op passende wijze opvangen en begeleiden. En we besteden zorgvuldig aandacht aan onze collega’s op de locatie op wie dit incident uiteraard ook een forse impact heeft.”