Joeri Kapteijns: ‘Voor kinderen heeft de reis naar een ander land en het opbouwen van een nieuw leven in een vreemd land grote impact. De activiteiten met psychosociale ondersteuning door TeamUp bieden kinderen een veilige ruimte om stress en spanning even los te laten. Het is heel belangrijk om deze ruimte voor kinderen tijdens hun verblijf bij het COA te creëren. Hierdoor kan een kind weer even kind zijn.”

  • © Julie Hrudova

Ook de directeur van Save the Children is blij met deze verlenging. "Al bijna 6 jaar mogen wij kinderen op de azc’s psychosociale ondersteuning bieden. Wij vinden het heel waardevol om deze kinderen te mogen helpen en begeleiden. De lach op het gezicht van een kind daar doen wij het voor", aldus Pim Kraan.

Sinds 2017 werken TeamUp en COA officiëel samen. Team Up is nu actief op 37 locaties. Elke locatie kan een aanvraag doen voor activiteiten van TeamUp. Helaas heeft TeamUp op dit moment een tekort aan vrijwilligers, waardoor zij niet op elke locatie aanwezig kunnen zijn. Meer informatie hierover vind je op de website van Save the Children of mail naar teamupopvang@savethechildren.nl.

TeamUp is een samenwerking tussen Save the Children, UNICEF Nederland en War Child. Het TeamUp-programma biedt met spel- en bewegingsactiviteiten psychosociale steun aan kinderen. Het programma is speciaal ontwikkeld voor kinderen van 6 tot en met 17 jaar met een vluchtelingenachtergrond. Spelenderwijs leren zij om te gaan met emoties en weer vertrouwen te krijgen in de toekomst.