Lid van het bestuur Janet Helder van het COA heeft maandag 1 februari deze ‘Intentieverklaring tot samenwerking’ ondertekend met Dorien Marres, lid van het bestuur van Stichting de Vrolijkheid.

Met deze nieuwe intentieverklaring wordt de samenwerking tussen de Vrolijkheid en het COA gecontinueerd. Op lokaal niveau worden er concrete afspraken gemaakt ten aanzien van activiteiten en middelen. De ambitie blijft: op zoveel mogelijk reguliere azc’s activiteiten bieden, in goede samenwerking en afstemming met elkaar.

Win win


Zowel het COA als de Vrolijkheid hebben de ambitie om meer bewoners als vrijwilliger bij activiteiten van de Vrolijkheid te betrekken. “Niet meer dan logisch, als bewoners van ons actief betrokken zijn als vrijwilliger. Ze hebben zelf een activiteit en ze weten goed wat er onder de kinderen op een azc speelt. Een win-win situatie”, aldus Janet Helder.

Creativiteit


Dorien Marres verwacht dat de inzet van vluchtelingen als vrijwilliger voor de Vrolijkheid aan veel mensen laat zien ‘hoeveel creativiteit er naar Nederland vlucht’. “Er is zoveel potentie. En wij kunnen die hulp goed gebruiken.”

Meer nieuws