Lola is de afkorting voor ‘Leegstandoplossers Amsterdam’, en Lik is niet alleen plat Amsterdams voor ‘gevangenis’, maar symboliseert ook een nieuwe lik verf, ofwel een nieuwe invulling van de voormalige Bijlmerbajes.

Leegstand ingevuld door creatieve professionals

In opdracht van de gemeente Amsterdam en in samenwerking met het COA, is de leegstaande 9.000m2 aan kantoorruimtes rondom het binnenplein ingevuld door creatieve professionals, sociale ondernemingen, jonge start-ups, een koffietentje, muzikanten en een pop-up bioscoop. Van timmermanswerkplaatsen tot taalaanbieders, van boksschool tot job recruiters, van naai-atelier tot IT-specialisten en mediabedrijven.

  • kleurrijke muur wordt getoond met enkele heren ervoor

Nieuwe buren van het azc

Al deze nieuwe buren van het azc hebben zich hier gevestigd met als doel kruisbestuiving te laten plaatsvinden met de nieuwkomers in Amsterdam, waaronder ook onze bewoners. Zij bieden hen mogelijkheden aan voor stages, werk, opleiding en participatie. Lola Lik biedt ook ruimte aan start-ups en initiatieven van ondernemende azc-bewoners en andere mensen met een vluchtelingenachtergrond die een ‘entrepreneurial spirit’ hebben: gratis huur!

Boven alles is het ook een ontmoetingsplek voor onze bewoners en Amsterdammers. Het plein krijgt een sfeervol grasveld, moestuinbakken, bankjes, vergadercaravans en een terras en is voor iedereen toegankelijk.

Vrijdag kun je erbij zijn!

Het openingsfeest op 20 januari is voor iedereen, dus voel je welkom om vrijdagmiddag (aanvang 15.00 uur) een kijkje te komen nemen! Aanmelden is niet nodig, maar kan eventueel via de Facebook-pagina van Lola Lik waar je ook kennis kunt nemen van het aanbod van Lola Lik.

meer nieuws