Op het terrein van GGNet zal een azc voor 400 bewoners komen. Na overleg met betrokken instanties en zorgvuldig monitoren van de omgeving kan het azc op termijn mogelijk uitbreiden naar 600 bewoners. In het eerste kwartaal van 2017 start de bouw en naar verwachting zullen de eerste bewoners medio 2017 instromen. Ook vindt er nieuwbouw plaats op het terrein, die in 2018 gereed is. Het COA doet daarnaast onderzoek naar de haalbaarheid van een satellietlocatie voor 250 bewoners.

Met het ondertekenen van de intentieovereenkomst verklaren alle partijen dat zij werken aan een gebiedsvisie voor het terrein. Het COA en GGNet maken tot 2020 gezamenlijk gebruik van het terrein. Met de gebiedsvisie kijken partijen onder andere naar een passende invulling van het gebied, zodat de verschillende doelgroepen hier kunnen wonen, werken en recreeren. In de visie staat ook hoe de doelgroepen gezamenlijk gebruik kunnen maken van de bestaande gebouwen.

Burgemeester John Berends: “Het ondertekenen van de overeenkomsten is een bijzonder moment en als gemeente zijn wij oprecht dankbaar dat wij het gebied op deze manier kunnen invullen. Het vluchtelingenvraagstuk houdt iedereen bezig en het is mooi dat verschillende partijen elkaar op deze manier weten te vinden. Samen komen we tot een totaalconcept voor de invulling van het GGNet terrein.”  

Janet Helder: “Apeldoorn is heel betrokken bij de vluchtelingenproblematiek. De gebiedsvisie is een uitstekende manier om een gebied te ontwikkelen. Wij zijn de gemeente dankbaar om hier samen mee aan de slag te gaan.”

Meer nieuws