The Northern Consort is een organisatie onder artistieke leiding van Hanneke Wierenga en Vincent van Ballegooijen. Zij spelen oude muziek, van begin 17e tot begin 19e eeuw, op authentieke instrumenten.

Stellingen worden op muziek gezet

Azc Delfzijl heeft een succesvol samenwerkingsverband met The Northern Consort. Wat gaat er dit keer gebeuren? Tijdens een taalcafé zijn Hanneke, Vincent en componiste Yael met onze bewoners komen praten. Via korte interviews is aan onze bewoners gevraagd ‘Wat heeft de wereld nodig? Wat heb jij nodig van de wereld?’ Iedereen mag antwoorden in zijn of haar eigen taal. Deze stellingen zet componiste Yael op muziek. Zij vindt het mooi dat er verschillende talen klinken in de muziek.

  • man zit op een stoel met een gitaar met mensen om hem heen
  • man en vrouw poseren en de vrouw houdt een instrument vast

Stellingen Luther

Het stuk gaat ‘Stelling 96’ heten in verband met het Lutherjaar. Luther heeft ooit 95 stellingen geschreven over hoe de wereld verbeterd moest worden. De uitvoering van dit nieuwe muziekstuk zal in december 2017 zijn in Groningen. Alle bewoners worden uitgenodigd.

Samenwerking

Het azc Delfzijl heeft al eerder aan een programma van Hanneke en Vincent meegewerkt. Tijdens het Schrikkelconcert in 2016 in de Martinikerk van Groningen hebben onze bewoners hun kunsten samen met het ensemble laten zien. Het werd een groot succes!

Meer nieuws