Daarmee komt een eind aan de noodopvang in Heumensoord bij Nijmegen, waar op 19 september 2015 de werkzaamheden startten en begin oktober de eerste bewoners werden opgevangen.

In totaal zijn er 3500 bewoners opgevangen, verdeeld over ‘drie villages’ (‘green, white en purple’). Elke village had zijn eigen eetzaal en recreatiezaal, evenals sanitaire ruimtes en wasmachines en drogers. Er stonden in totaal 31 paviljoens.Op het terrein, dat nu weer geschikt wordt gemaakt voor de Special Olympics en voor het huisvesten van militairen die deelnemen aan de Vierdaagse van Nijmegen, werkten 148 COA-medewerkers, fulltime and parttime.

Het aanbod van vrijwilligers was enorm groot, al voor de opening van de locatie. Uiteindelijk waren er 2.994 vrijwilligers op enig moment actief in Heumensoord! Gemiddeld waren er 142 vrijwilligersactiviteiten per week!

Er was de afgelopen maanden regelmatig in de media aandacht voor deze bijzondere opvanglocatie. In de uitzending van Brandpunt van dinsdag 26 april kunt u (via bijvoorbeeld Uitzending gemist) een terugblik bekijken. Bewoners komen er ondermeer aan het woord. Ook voorzitter van het bestuur Gerard Bakker van het COA komt hierin aan het woord.

  • Mensen zwaaien naar een bus
Meer nieuws