‘Overlast mag nooit normaal worden’


In de vreemdelingenketen wordt hard gewerkt aan het terugdringen van overlast door asielzoekers. VreemdelingenVisie sprak met IND, COA en DT&V over hun aanpak: ‘Het gevoel van urgentie wordt door alle partijen gedeeld. Het onderwerp staat hier structureel op de agenda.’

‘Stilzitten kan ik niet, ik ben een activist’


De Pakistaanse Yasmin werd in haar land bedreigd en vervolgd door de politie. Ondanks haar angst gaat ze in Nederland door met haar werk: opkomen voor de rechten van LHBTI’s, samen met COA-medewerker Ruud van Rhee.

‘We staan voor een flinke uitdaging’


Meer dan honderd dagen is Aly van Berckel inmiddels hoofddirecteur van de IND. En in die periode heeft ze bepaald niet stilgezeten; ze bracht werkbezoeken aan een groot aantal locaties, sprak met medewerkers en ketenpartners en heeft zich in korte tijd de organisatie eigen gemaakt. VreemdelingenVisie sprak met haar over haar bevindingen en plannen voor de toekomst.

Hoe is het? ‘Je snapt wel hoe trots ik was toen ik daar stond'


Helen Zehaye komt uit Eritrea en moest als oudste kind in een asielzoekersgezin alles zelf ontdekken. ‘Ik realiseerde me opeens wat ik allemaal had bereikt.

Mijn werkplek: ‘De’ migrant bestaat niet


Olivier Sprée werkt bij IOM; de Internationale Organisatie voor Migratie. Dagelijks helpt hij bij de IOM migranten bij hun vrijwillige terugkeer naar het land van herkomst. Ook is hij auteur van de nieuwe IOM-publicatie Back and Beyond. ‘Dit boek gaat over de individuele migrant en het belang van persoonlijke begeleiding bij terugkeer.'

Leg mij nou eens uit… wat is het project ‘Aan de slag’?


Vrijwilligerswerk is belangrijk voor azc-bewoners. Ze leren de taal, hebben een zinvolle dagbesteding en bouwen een netwerk op. Een van de projecten om vrijwilligerswerk te doen is ‘Aan de Slag’, een initiatief van het COA en Pharos. Al meer dan tienduizend keer hebben azc-bewoners samen met Nederlanders vrijwilligersactiviteiten uitgevoerd.

  • politie arresteert een man
Externe link Naar VreemdelingenVisie #15
Meer nieuws