Intensief en inhoudelijk programma

Deze dagen stonden diverse lezingen over werkwijzen en best practices in de verschillende landen op het programma. Ook waren er interactieve workshops waarin deelnemers met elkaar in gesprek gingen, onder andere over zaken als amv-opvangmethodieken, studie- en werkmogelijkheden, omgaan met middelengebruik, en criminele uitbuiting. Op de woensdag is een grote groep deelnemers op werkbezoek geweest naar de POA (proces opvanglocatie amv) in Cadier en Keer.

Geslaagd in de opzet

Al met al een zeer geslaagd event, zoals een van de deelnemers aangaf. Tijdens deze bijeenkomst is bij hem het gevoel ontstaan dat hij niet meer alleen is. Dat hij de dilemma's in zijn werk nu kan delen met vele experts, die de problematiek van amv begeleiding goed kennen en ook gericht en concreet advies en suggesties kunnen geven. En omdat er deelnemers waren uit verschillende sectoren en vele landen soms ook met een verrassende invalshoek.

En, dat is precies waar het COA AMIF IKP voor staat; sharing know-how on asylum and reception. Marcel van der Heijden, projectleider van het IKP was dan ook tevreden met het door zijn projectteam georganiseerde event: "Het is fantastisch om te zien hoe we een behoefte voor meer kennis van andere landen hebben kunnen omzetten in zo’n geslaagd event. Wat ook nog eens precies heeft opgeleverd wat we voor ogen hadden. Een betere start van het IKP kan ik me eigenlijk niet wensen."

Meer weten?

Het IKP heeft een eigen website waar de hoogtepunten van de bijeenkomst van dinsdag, met de lezingen en workshops is terug te kijken. Mocht je nog vragen hebben of wil je andere zaken aandragen, dan kan dat ook op de IKP website.