De puzzel- en kleurboeken zullen door het COA worden verspreid onder verschillende asielzoekerscentra in Nederland en zijn bedoeld om de asielzoekers, volwassenen en kinderen, meer afleiding te bieden.

Tijdverdrijf

Puzzelen en kleuren is voor veel mensen een positief en ontspannen tijdverdrijf. Na berichtgeving in de media dat asielzoekers meer te doen willen hebben, heeft Keesing besloten 50.000 taalonafhankelijke puzzel- en kleurboeken te laten maken en te verspreiden onder de verschillende locaties in Nederland.

Taalonafhankelijk

Er zijn taalonafhankelijke puzzels gedonateerd, zodat iedereen de puzzels eenvoudig en snel kan begrijpen. Er worden verschillende Sudoku-boekjes met Nederlandse, Franse en Engelse uitleg in drie niveaus aangeboden. Daarnaast worden de boeken Logisch Kleuren & Puzzelen aangeboden, waarmee men creatief aan de slag kan. Speciaal voor kinderen is er een editie met kleurrijke lijnpuzzels gemaakt.

Bijdragen

Met deze donatie hoopt de donateur bij te dragen aan het tegengaan van verveling binnen aszielzoekerscentra, wil zij haar maatschappelijke betrokkenheid vorm geven en bijdragen aan de 'Betrokkenheid bij de samenleving’.

Meer nieuws