Brede impact op de maatschappij

Het COA heeft vorig jaar de eerste stappen op de ladder gezet. Afgelopen jaar is er hard gewerkt aan de verdere implementatie van de CO2-Prestatieladder bij het COA en is het derde niveau bereikt. We rapporteren verduurzaming nu via ‘impact reporting’ In jaarverslagen. Daarbij kijken we niet alleen naar de CO2-reductie, maar naar een bredere impact op het milieu en de maatschappij, zoals sociale impact.

  • bewoners van azc voor het pand met zonnepanelen
    In Ter Apel zijn de daken van alle woonunits volledig voorzien van zonnepanelen

Sturen op duurzaamheid

De implementatie van de CO2-Prestatieladder is voor het COA geen doel op zich, maar een middel om verduurzaming steviger en breder te borgen binnen de organisatie. Rowena Achterkamp, strategisch adviseur Duurzaamheid bij het COA: "Het doel is om onze CO2-uitstoot structureel te monitoren en actief te sturen op CO2-reductie. Doordat de afdeling Business control de CO2-Prestatieladder onderdeel maakt van de Planning & Control cyclus, kunnen we daar nu effectief richting aan geven.”

Meer weten?

Wil je meer weten wat het COA doet aan duurzaamheid? Bekijk dan de korte vlog van business controller Judith Kol over de CO2-prestatieladder. Of lees het recente interview met Rowena Achterkamp en Judith Kol op het rijksplatform Denk Doe Duurzaam.