Munckhof zal de komende jaren de regiefunctie ten aanzien van de planningsfunctie en financiële en administratieve afwikkeling van het personen- en leerlingenvervoer op zich nemen en invulling geven aan de feitelijke uitvoering van het vervoer. Hiermee heeft het COA één aanspreekpunt en wordt vanuit een centraal punt het Personen- en leerlingenvervoer gecoördineerd én geoptimaliseerd.

Het COA is een zogenaamde groei- en krimporganisatie. De omvang en de inhoud van het werk worden gekenmerkt door (soms sterke) fluctuaties in de instroom van asielzoekers. Dit kan impact hebben op de omvang van de opdracht en de organisatie van het COA. Het stelt extra eisen aan de flexibiliteit van het COA, maar ook aan zijn toeleveranciers. Refererend aan de sterke fluctuaties in de instroom van asielzoekers, kan het COA geen voorspelling doen voor de omvang van de opdracht op de (middel)lange termijn.

Het COA heeft een lijst van ritten die Munckhof heeft uitgevoerd voor het COA voor de jaren 2014, 2015 en 2016 (januari t/m 29 maart 2016). De lijst bevat enkel de ritten die in rekening zijn gebracht aan het COA door Munckhof en kan bij het COA worden opgevraagd. De verhoogde asielinstroom in de jaren 2015 en begin 2016 heeft een grote invloed gehad op het aantal ritten van Munckhof.

Meer nieuws