Jubileum 25 jaar COA

Op 1 juli 2019 bestaat het COA 25 jaar. Een mooie mijlpaal in onze geschiedenis. We hebben dit gemarkeerd tijdens de jubileumweek van 1 juli. Ook halen we verhalen op over 25 jaar COA; van (oud)medewerkers, van
(oud)bewoners, of van (oud)vrijwilligers. Deze verhalen publiceren we op deze webpagina. En we voegen hier de komende tijd foto’s en vlogs toe. Bekijk ook eens de tijdlijn 25 jaar COA.

Verhalen

De zomer van 1995

Hans Kalksma begon zijn loopbaan bij het COA in 1995. De intercedent bij het uitzendbureau deed dat jaar een gouden greep!

'Alles begint met veiligheid'

Pieter Schults begon in 1992 in azc Waddinxveen. "Alles was nieuw voor ons. Maar één ding was duidelijk; alles begint met veiligheid."

Van kroegbaas tot woonbegeleider

Christan van Gelder had in 1992 een eigen kroeg in Spanje, ging bij het COA werken en… ging daar nooit meer weg.

'Aandacht voor kinderen is het allerbelangrijkst'

Gerdie de Lange werkt al voor het COA zolang onze organisatie bestaat. Ze begon als kok in een azc en is nu woonbegeleider en contactpersoon kinderen. 

25 jaar COA, 25 jaar collega’s en… vriendinnen!

Ze solliciteerden op dezelfde functie. Meer dan 25 jaar later worden ze nog steeds vaak in één adem genoemd: Daniëlle van der Giessen en Cora Rosenthal.

'Driemaal is scheepsrecht'

“Driemaal is scheepsrecht' lijkt voor Anneke Sikkema van toepassing op haar werk bij het COA. Ze vertelt hoe dat is gekomen.

Van bewoner naar samenwerkingspartner

Jannet Boven van het COA leerde bewoner Mehran Pourmiri in 1994 kennen. Ze komen elkaar nog altijd tegen, nu als samenwerkingspartners.