‏‏‎
 • Capaciteit

  485

  446 opvangplaatsen

 • Type locatie

  Noodopvanglocatie voor evacués uit Afghanistan.

 • Overeenkomst

  23

  Het gaat om een tijdelijke locatie die naar verwachting heel 2023 nog open blijft.

 • © Inge van Mill
 • kaartjes met welkomstteksten an de muur

Noodopvanglocatie evacués Afghanistan

Het ministerie van Defensie stelt locaties beschikbaar voor de noodopvang van evacués uit Afghanistan. Het COA richt de noodopvanglocaties in en zorgt voor de opvang en begeleiding.

Deze opvanglocatie is het Walaardt Sacré Kamp in Zeist. Voorheen was het onder andere een quarantainelocatie voor militairen uit Afghanistan. Voor de opvang van evacués is er een eigen ingang.

Activiteiten op maat met MeanderOmnium

Wilt je zelf of met een organisatie iets betekenen voor Afghaanse evacués die in het Walaardt Sacré Kamp verblijven? Denk bijvoorbeeld aan vrijwilligerswerk of initiatieven voor activiteiten. Dan kun je dat delen met de organisatie MeanderOmnium. MeanderOmnium houdt overzicht over alle initiatieven. Samen met MeanderOmnium bekijkt het COA welke initiatieven aansluiten bij de behoefte van de evacués. Mail je initiatieven naar: welkominzeist@meanderomnium.nl.

Kleding en spullen

Er zijn ontzettend veel kleding en spullen gedoneerd. Op dit moment is er voldoende voorraad. Heb je al spullen verzameld en wil je deze graag kwijt? Dan kun je altijd terecht bij lokale kledingbanken en kringloopwinkels.

Externe link Website gemeente Zeist