Rijswijk

Bezoekadres: 
Lange Kleiweg 80
2288 GK Rijswijk
T 088-7151950

Op het terrein van de voormalige Technische Hogeschool in Rijswijk is sinds de eerste helft van oktober 2016 een tijdelijk asielzoekerscentrum (azc) geopend. De opvanglocatie biedt plaats aan maximaal 500 bewoners. In het azc verblijven gezinnen en alleenreizende mannen en vrouwen, van verschillende nationaliteiten en leeftijden.

Op het terrein staan woonunits met elk 8 slaapplaatsen (twee 3-persoonsslaapkamers en een 2-persoonsslaapkamer), een gedeelde woonkamer met keuken en een badkamer met wc. Er zijn op het terrein ook 3 units ingericht die geschikt zijn voor mindervaliden. De bewoners zorgen zoveel mogelijk voor zichzelf: koken, wassen, schoonmaken, boodschappen doen. Daarnaast is op het terrein een Open Leercentrum (OLc) ingericht waar computers staan die de bewoners kunnen gebruiken, er zijn diverse leslokalen ingericht en er is een recreatieruimte waar bewoners kunnen ontspannen. Verder is een gezondheidscentrum op de locatie aanwezig en worden de bewoners op locatie begeleid door medewerkers en vrijwilligers van VluchtelingenWerk Nederland (VWN).

De kinderen in de leeftijd van 5 t/m 12 jaar die op dit azc verblijven, gaan naar basisschool ‘De Bazaar’ op het terrein van het azc. De kinderen in de leeftijd van 12 tot 18 jaar gaan naar een internationale schakelklas (ISK) voor het voortgezet onderwijs in de omgeving van Rijswijk (o.a. Delft en/of Den Haag)

De locatie zal voor 3 tot 5 jaar in gebruik zijn.

De locatiemanager is Baukje van Dijk.