Nijmegen - Stieltjesstraat

Bezoekadres: 
Stieltjesstraat 2
6511 AC Nijmegen
T 088-7156270

In het voormalig belastingkantoor aan de Stieltjesstraat worden vanaf februari 2017 vluchtelingen opgevangen in een tijdelijk asielzoekerscentrum (azc). Het COA neemt in het gebouw vijf verdiepingen in gebruik. Hierin zijn, naast woon-/slaapvertrekken, ook een recreatieruimte, een Open Leercentrum (OLC), kantoorruimtes en leslokalen voor het COA, en spreekkamers voor Vluchtelingenwerk Nederland (VWN) en het Gezondheidscentrum Asielzoekers (GC A) ingericht. Het COA vangt hier tot september 2018 maximaal 300 vluchtelingen op.

De verschillende kamers in het gebouw zijn geschikt voor 4 bewoners. Zij delen per etage een keuken en sanitaire voorzieningen. Het onderwijs voor de kinderen is gegarandeerd door basisschool de Bloemberg in Nijmegen. Kinderen van 12 tot 18 jaar gaan naar de Internationale Schakelklas (ISK) in Nijmegen. In de toekomst zal er een speelzaal op de locatie worden gefaciliteerd.

Integratie en participatie
Het COA werkt samen met de gemeente Nijmegen aan een programma om integratie en participatie van vergunninghouders naadloos op elkaar te laten aansluiten. Hierbij zal ook intensief worden samengewerkt met verschillende Nijmeegse partijen. Sinds december 2017 wonen er de vier bovenste etages van het gebouw jongeren, via jongerenhuisvester Socius Wonen. Voor de integratie van asielzoekers is contact met Nederlanders belangrijk. Door samen in één gebouw te wonen, komen de asielzoekers makkelijker in contact met Nederlanders. De jongeren en asielzoekers kunnen samen activiteiten organiseren of elkaar helpen, bijvoorbeeld met het leren van Nederlands.

Locatiemanager is Lian van Driel.

 

Deze locatie zal voor het einde van dit jaar sluiten. Dat is op 29 maart bekend gemaakt  Een exacte datum waarop de locatie dicht gaat is nog niet bekend. Er wordt een gedetailleerd sluitingsplan gemaakt in overleg met de gemeente en andere betrokken partijen.