Nijmegen - Dommer van Polderveldtsweg

Bezoekadres: 
Dommer van Polderveldtsweg 112
6523 DC Nijmegen
T 088 - 715 8818
Postadres: 
Dommer van Polderveldtsweg 112
6523 DC Nijmegen

Het azc in Nijmegen is gevestigd in de voormalige Prins Hendrikkazerne in Nijmegen-Oost. Achter het karakteristieke hoofdgebouw liggen de woongebouwen voor de asielzoekers. Het centrum is gelegen in een woonwijk, dicht bij het centrum van Nijmegen. Hierdoor is het centrum per openbaar vervoer goed te bereiken. Door de centrale ligging in de stad kunnen de bewoners zich ook gemakkelijk per fiets verplaatsen. Direct naast het azc ligt de basisschool De Muze waarmee een goede samenwerking is.

De gebouwen van azc Nijmegen zijn Rijksmonumenten. De voormalige Prins Hendrikkazerne is tussen 1909 en 1911 gebouwd volgens een ontwerp van de architect J. Limburg in de stijl van Berlage. Het werd gebouwd als een nieuw onderkomen voor de Koloniale Reserve. Tot 1938 werden de KNIL-opleidingen hier gegeven. Na de Tweede Wereldoorlog is het complex in bezit geweest van de Luchtmacht Instructie en Militaire Opleidingen School (LIMOS). Vanaf 1994 is het azc erin gevestigd.

In 2001/2002 zijn de bewonersgebouwen intern bouwkundig aangepast aan het geldende programma van eisen voor bewoners in een azc.

De locatiemanager is Nicolien Derksen