Heerhugowaard

Bezoekadres: 
Van Noortwijklaan 2
1701BP Heerhugowaard
T 088 7158000

De voormalige Penitentiaire Inrichting Westlinge in Heerhugowaard is na een grondige verbouwing tegenwoordig in gebruik als asielzoekerscentrum (azc). Het azc heeft plek voor maximaal 600 bewoners.


De locatiemanager is Jeanine Stricker.

 

Gebruik e-mailadres infoheerhugowaard@coa.nl:

Naar dit informatieadres kunt u mailen met al uw vragen, opmerkingen, ideeën en klachten over azc Heerhugowaard. Ook aanmeldingen voor vrijwilligerswerk, aanvragen van de burenpas, stageaanvragen, aanmeldingen voor deelname aan ons 'burenbakkie', donaties, ideeën voor activiteiten ed. zijn welkom op dit adres. We streven ernaar u binnen drie werkdagen te beantwoorden. Dit mailadres wordt niet dagelijks gelezen en is niet bestemd voor urgente zaken of bewonerspost. Voor urgente zaken kunt u 24/7 bellen naar ons telefoonnummer 088-7158000.

 

Persvragen:

Media kunnen contact opnemen met woordvoering via persinformatie@coa.nl of via het telefoonnummer 088-7150004. 

 

Vrijwilligers doen belangrijk werk op onze locatie. Met enige regelmaat hebben we mensen nodig voor de volgende activiteiten:

  • Nederlandse les: onze gecertificeerde docenten assisteren of zelfstandig lessen verzorgen.
  • Tuinactiviteiten: de tuin is een ontmoetingsplek voor onze bewoners en bewoners uit de buurt. Samenwerken in de tuin, de Nederlandse taal oefenen of tuinactiviteiten organiseren.
  • Sportcoach: het begeleiden en adviseren van bewoners bij het sporten en het ondernemen van sportactiviteiten.
  • Vrouwenactiviteiten: het zelfstandig organiseren en begeleiden van allerlei activiteiten die vrouwen leuk vinden.
  • Begeleider open leercentrum: u bent aanspreekpunt en ondersteuner in de computerruimte voor onze bewoners.
  • Overig vrijwilligerswerk: andere mogelijkheden op onze locatie zijn medewerkers of begeleiders voor de recreatieruimte, peuterspeelzaal, bibliotheek, crea-ruimte, fietsenwerkplaats of kapsalon.

    We vragen u het ‘sollicitatieformulier vrijwilligers’ in te vullen. Daarna zal onze vrijwilligers-coördinator u uitnodigen voor een gesprek. Voor het uitvoeren van vrijwilligerswerkzaamheden is een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) vereist. 

Burenpas (alleen voor buurtbewoners):
We willen graag het contact tussen de azc bewoners en de buren in Heerhugowaard stimuleren en het bezoeken van onze locatie is mogelijk, maar niet zonder bezoekersregistratie. Er zijn een aantal leuke mogelijkheden op het azc terrein om elkaar te ontmoeten. Zo is er de tuin, waar men samen kan werken en thee drinken, zijn er speeltoestellen en een Johan Cruyff voetbalcourt, een pannaveldje en een trampoline. Kinderen kunnen hier onder begeleiding van hun (groot)ouders spelen. Om het azc terrein makkelijker toegankelijk te maken voor de buren, bieden wij de azc Burenpas aan. Met de pas kunt u zich melden bij de receptie en heeft u toegang tot de buitenfaciliteiten.

Adoptietuintjes:
Heeft u altijd al een eigen moestuintje willen hebben? Er staan verschillende tuintjes van 2 x 2 meter ter beschikking waarin u kunt moestuinieren. Het enige wat we van u vragen is dat u goed voor uw eigen tuintje zorgt en dat u een uurtje per week meehelpt in de gezamenlijke moestuin. U mag dan bovendien meegenieten van de gezamenlijke oogst van de fruitbomen en -struiken, de kruidentuin en de moestuin.

Burenbakkie:
Wilt u uw buren beter leren kennen? Regelmatig is er de mogelijkheid om samen met een aantal bewoners koffie/thee te komen drinken. Voor data en aanmelding mail naar infoheerhugowaard@coa.nl

(Open) Sollicitaties:
De werving voor medewerkers is uitbesteed aan Start People. Wilt u weten welke vacatures er openstaan bij Start People of direct solliciteren? Ga dan naar “Over COA” boven in het scherm en vervolgens naar “werken bij het COA”.

Stages:
We krijgen behoorlijk wat stageaanvragen binnen. Hier gaan we serieus mee om, maar we hebben maar een beperkt aantal plaatsen. Daarom ontvangen we graag een duidelijke mail met je motivatie en een omschrijving van wat je precies van ons verwacht. Welke begeleiding heb je nodig? Wat houdt de stageopdracht in? Hoe lang duurt de stage? Hoeveel uur in de week? Op welke dagen? Enz.

Donaties kleding/schoenen/speelgoed:
Kleding, schoenen en speelgoed worden voor ons ingezameld door Kledingcafé Enjoy aan de Deimoslaan 17, op loopafstand van ons azc. U kunt 24/7 kleding en schoenen deponeren in de blauwe container met zonnebloem voor hun pand. Onze bewoners worden bij de intake geïnformeerd dat ze bij Enjoy kleding kunnen verkrijgen. Ook kunt u goederen langsbrengen tijdens de openingsuren (dinsdag en donderdag van 10:00 tot 12:00 uur).

Andere donaties:
Wilt u andere zaken doneren, neem dan altijd eerst via de mail contact met ons op. Zonder schriftelijke toestemming mag men bij de receptie géén goederen in ontvangst nemen. Knuffels, linnengoed, servies en meubels kunnen we nooit in ontvangst nemen, wel hebben we regelmatig behoefte aan goede kinderwagens en/of buggy’s.

Lees meer over: