Delfzijl - Zwet

Bezoekadres: 
Zwet 40
9932 AB Delfzijl
T 088 – 715 3333

Delfzijl kent sinds 1997 een asielzoekerscentrum. Eerst was dat gevestigd op twee boten. Sinds 2004 is er een azc op het vaste land, langs de plek waar de boten lagen.

Vanaf juni 2016 vormt het azc aan de Zwet 40 één geheel met de locatie aan Zwet 1. Daar heeft tot 2015 de Zeevaartschool gestaan, zodat Delfzijl nu bestaat uit twee locaties, beide aan Zwet. De locaties worden veelal aangeduid als azc Delfzijl Zwet en azc Delfzijl Zeevaartschool.

Azc Zwet huisvest maximaal 430 bewoners en azc Zeevaartschool maximaal 450 bewoners. Samen worden maximaal 880 bewoners opgevangen aan het Zwet.

De komende jaren zal op de locatie Zwet 40 worden gebouwd. Naar verwachting zal er in 2021 één locatie zijn, bestaande uit permanente bouw en met een capaciteit van 672 opvangplekken.

Bewoners vanuit de wijk Tuikwerd denken mee over de ontwikkelingen rondom deze vernieuwde locatie. Heeft u ook belangstelling om mee te denken, dan nodigen wij u van harte uit om u via bovenstaand e-mailadres aan te melden voor de klankbordgroep.

Ook als u belangstelling heeft om op één van de locaties als vrijwilliger te werken kunt u zich via bovenstaand e-mailadres aanmelden.

Dit e-mailadres kan ook gebruikt worden voor algemene vragen en/ of opmerkingen over en rondom de locaties Delfzijl.

De locatiemanager is Jolanda Zuijderduin.

Vacatures