Delfzijl

Bezoekadres: 
Zwet 1
9932 AA Delfzijl
088 – 7155400

Delfzijl kent sinds 1997 een asielzoekerscentrum. Eerst was dat gevestigd op twee boten. Sinds 2004 is er een azc op het vaste land, langs de plek waar de boten lagen, op het adres Zwet 40.

Sinds juni 2016 maakt het COA ook gebruik van de locatie aan Zwet 1, waar tot 2015 de Zeevaartschool heeft gestaan.
Nadat de locatie aan de Zwet 1 enige tijd heeft leeggestaan, zijn de bewoners in september 2018 in verband met de herontwikkeling van Zwet 40 naar Zwet 1 verhuisd. Op dit moment worden er maximaal 400 bewoners gehuisvest in Delfzijl.

Momenteel wonen op locatie Zwet 40 enkele personen antikraak als beveiligingsmaatregel. Daarnaast wordt het voormalige receptiegebouw gebruikt als recreatieruimte en Open Leer Centrum. Vanaf november 2019 zal het terrein worden ontmanteld en opnieuw worden opgebouwd. Naar verwachting zal er in 2021 één locatie zijn, bestaande uit permanente bouw en met een capaciteit van 672 opvangplekken.

Bewoners vanuit de wijk Tuikwerd denken mee over de ontwikkelingen rondom deze vernieuwde locatie. Heeft u ook belangstelling om mee te denken, dan nodigen wij u van harte uit om u via bovenstaand e-mailadres aan te melden voor de klankbordgroep.

Ook als u belangstelling heeft om op één van de locaties als vrijwilliger te werken kunt u zich via bovenstaand e-mailadres aanmelden.
Dit e-mailadres kan tevens gebruikt worden voor algemene vragen en/ of opmerkingen over en rondom de locaties Delfzijl. Het e-mailadres is niet bedoeld voor mailcorrespondentie die de bewoners betreft, of voor mailcorrespondentie met VluchtelingenWerk of Gezondheidszorg Asielzoekers.

De locatiemanager is Jolanda Zuijderduin.

Vacatures