Venray-Blitterswijck

Bezoekadres: 
Ooijenseweg 18
5863 AM Blitterswijck
T 088-7155550

Daar, waar tot voor kort in Blitterswijck mensen vooral vakantie kwamen vieren, wonen er nu mensen die op zoek zijn naar veiligheid en een veilige toekomst.

Azc Venray-Blitterswijck is een regulier asielzoekerscentrum en sinds is 17 juni 2016 open. Er worden op Vakantiepark Het Roekenbosch tijdelijk maximaal 450 asielzoekers gehuisvest. Het Azc ligt op 8 km afstand van het centrum van Venray en is goed te bereiken met de bus. Het centrum is voor een periode van 4 jaar open, met een mogelijke verlenging van een jaar.

Onze bewoners zijn aan de slag gegaan met de (voor)inburgering. Daarnaast kunnen bewoners van het azc tegen een hele kleine vergoeding aan de slag op het azc met werkzaamheden in het kader van “zelfredzaanheid”. Dat betekent dat bewoners diverse werkzaamheden doen zoals: het maaien van het gras op het terrein, toezicht houden op de gezamelijke wasruimte, het begeleiden van de kinderen die naar school gaan, het tolken van gesprekken of het schoonhouden van de gezamelijke bewonersruimte en het azc-terrein.

Vrijwilligers zijn van harte welkom op de locatie voor activiteiten. Kijk bij de actuele vacatures of er iets bij zit voor u. Voor meer informatie of andere vragen kunt contact opnemen met de locatie. Voor mogelijk vrijwilligerswerk kan contact opgenomen met het team Wonen van het azc.

De locatiemanager van het azc is Frans Erkens

Vacatures