Amersfoort

Bezoekadres: 
Barchman Wuytierslaan 53
3819AB Amersfoort
T 088-7159200
Postadres: 
Barchman Wuytierslaan 53
3819AB Amersfoort

Azc Amersfoort is sinds september 2012 in gebruik als gezinslocatie. Er worden gezinnen opgevangen die niet in Nederland mogen blijven.

Het hoofdgebouw van het azc aan de Barchman Wuytierslaan is gebouwd als rooms-katholiek retraitehuis onder architectuur van Hermanus Kroes, die in Amersfoort een groot scala aan gebouwen heeft ontworpen (zoals de gevel van het Sint Elisabeth Gasthuis en museum Flehite). In 1910 werd het gebouw, nu een rijksmonument, in gebruik genomen met als naam ‘Sint Alphonsus’.Begin jaren tachtig van de vorige eeuw verloor het gebouw zijn functie en sinds 1997 is de locatie in bezit van het COA. Vanaf 2013 wordt het achterstallig onderhoud van het retraitehuis aangepakt zoals het herstel van het gevelmetselwerk, de houten buitenkozijnen, de goten, de dakbedekking en de toren van de kapel. Vóór september 2012 werd de locatie gebruikt om uitgenodigde vluchtelingen te huisvesten gedurende hun voorbereiding op vestiging binnen een Nederlandse gemeente.

Regelmatig zijn er activiteiten op en rondom het azc, waaraan bijvoorbeeld ook inwoners en scholieren uit Amersfoort deelnemen.

Voor vragen over deze locatie kunt u een mail sturen aan het azc in Amersfoort

De locatiemanager is Robin van der Horst.

Vacatures

Lees meer over: