Draag je steentje bij

Iedere dag staan we op onze locaties in heel Nederland klaar voor bewoners. Onze medewerkers zetten zich elke dag in om het verschil te maken. Wat je rol ook is, bij het COA ben je onmisbaar. Je werkt samen met zeer betrokken en gedreven collega’s en dat zorgt voor een prettige werksfeer.

Vind een vacature bij jou in de buurt

Waarom werken bij het COA?

Maartje, Abdirizak, Leo en andere collega's vertellen het je

Over het COA

Bij het COA vangen we al sinds 1994 asielzoekers op. In onze opvangcentra bieden we hen basisvoorzieningen en begeleiding naar hun toekomst in Nederland of daarbuiten. Onze organisatie is altijd in beweging. Meebewegen met de (politieke) realiteit en samen inspelen op kansen zit in onze genen.

Over het COA als werkgever

Bij ons werk je samen met collega’s uit diverse disciplines aan de opvang van asielzoekers uit allerlei culturen en met verschillende achtergronden. Met een veelzijdig en afwisselend takenpakket vragen wij veel initiatief en zelfstandigheid van onze medewerkers met vrijheid voor eigen inbreng. Je krijgt van ons volop de ruimte om jezelf te ontwikkelen. Denk aan het volgen van een opleiding waardoor je nog beter kunt functioneren of kunt doorgroeien.

We vinden duurzame inzetbaarheid en diversiteit in ons personeelsbestand belangrijk. Daarom maken we optimaal gebruik van de diverse talenten en vermogens van onze medewerkers. Voor jouw werk krijg je bovendien een aantrekkelijk salaris, eerlijke vergoedingen en een goed pensioen.

Wist je dat we volgens Indeed in de top-10 staan van best gewaardeerde werkgevers van 2018? De jury: ‘’Het COA is een werkgever met een prettige bedrijfscultuur en een goede balans tussen werk en privé, met een maatschappelijk tintje.’

We verwelkomen je graag als nieuwe collega. Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure, een vacature of heb je een andere vraag? Neem dan contact op via recruitment@coa.nl.

Download Privacyverklaring voor sollicitanten

Vrijwilligers

Binnen het COA werken we veel met vrijwilligers. Onze vrijwilligers zetten zich dagelijks in op het gebied van bijvoorbeeld scholing en recreatie. Zij maken het verblijf van de asielzoekers aangenamer. Het vrijwilligerswerk is veelzijdig en uitdagend: je krijgt te maken met verschillende culturen en je maakt kennis met de verhalen van allerlei verschillende mensen. 

Stages en onderzoek

Lijkt het je leuk om stage te lopen bij het COA? Of wil je je afstudeeropdracht bij ons uitvoeren? Wij werken graag samen met stagiairs op mbo-, hbo- en wo-niveau. Ben je student aan het mbo? Een aantal van onze locaties is erkend als leerbedrijf door SBB.

Zoek je naar een plek voor een (afstudeer)onderzoek voor je studie of een promotie? Kijk dan op de pagina over onderzoek voor de afwegingen die we maken bij de behandeling van binnengekomen verzoeken.

© Inge van Mill - Natuurontmoetingstuin azc Sneek

Duurzaamheid bij het COA

Met het ‘opvangen en begeleiden van asielzoekers’ wil het COA zoveel mogelijk waarde toevoegen voor mens, milieu en maatschappij. Duurzaamheid betekent voor ons dus in de volle breedte maatschappelijk verantwoord ondernemen. In onze meerjarenstrategie staan duidelijke strategische doelen voor duurzaamheid.