"Wij zijn een stelletje computernerds, maar moeten én willen met de gebruikers in gesprek om software te maken waar ze echt iets aan hebben"

Bouwen, wijzigen en testen van software

“Met een team van 40 mensen werken wij aan applicaties voor onze collega’s op de asielzoekerscentra. We zijn continu bezig met het bouwen, wijzigen en testen van de software. Dat kan gaan om het ontwikkelen van een heel nieuw programma of het aanpassen van een bestaande applicatie, bijvoorbeeld om de applicatie nog gebruiksvriendelijker te maken. Als teamhoofd zorg ik ervoor dat het hele team zo effectief en efficiënt mogelijk samenwerkt.”

In gesprek met de eindgebruikers

“Het liefst gaan we ook met onze eindgebruikers in gesprek. Hoe kunnen we jullie werk zo makkelijk mogelijk maken? En hoe zorgen we ervoor dat jullie administratieve last zo laag mogelijk is en dat je zo veel mogelijk inzicht hebt in de gegevens van bewoners? Wij zijn een stelletje computernerds, maar moeten én willen met de gebruikers in gesprek om software te maken waar ze echt iets aan hebben.”

Ter plekke een dossier bekijken

“We zijn nu bezig met een mobiele app waarmee woonbegeleiders en locatiemanagers meteen het dossier van een bewoner kunnen bekijken. Zo kunnen ze ter plekke bekijken of er bewonersupdates zijn. Ook is de app een handige tool om foto's te uploaden als er iets stuk is in een woning en dan direct een reparatieverzoek aan te maken. Zo komt deze informatie makkelijk bij de huismeester terecht en kunnen we veel efficiënter werken. We testen deze app nu op twee locaties en de geluiden zijn zeer positief. Het helpt collega’s écht in hun werk!”

Digitale revolutie

“Tegenwoordig is bijna alles digitaal. Het COA is begonnen een inhaalslag te maken op dit gebied. Dat gaat ons veel opleveren. Je moet het zo zien: als wij ervoor zorgen dat alle casemanagers een kwartiertje per dag minder kwijt zijn aan administratie, simpelweg omdat het systeem goed werkt, scheelt dat landelijk gezien enorm veel tijd. Zo kan een ogenschijnlijk kleine verbeteringen veel tijdwinst opleveren én een stuk ergernis wegnemen. Samen met onze collega’s op de locaties bedenken we fantastische ideeën en ik ben trots op mijn team dat dit nieuwe tijdperk realiseert.”

Is het werk van ICT’er iets voor jou?

Maak werk van jouw toekomst én die van een ander.

ICT’er

Als ICT-er zet je je in voor een perfect georganiseerde informatie- en communicatietechnologie (ICT). Je helpt mee om die infrastructuur te bouwen, beveiligen en onderhouden. Er zijn volop carrièrekansen en talentvolle mensen kunnen snel doorgroeien.

Benieuwd naar de ervaringen van andere medewerkers?

“Bij een nieuwe locatie zorgen we binnen een paar dagen voor alle ICT-voorzieningen. Dat is de kracht van het COA”

Dave, applicatiebeheerder Lees meer >

Vacatures

Maak werk van jouw toekomst én die van een ander.

Bekijk alle ICT-vacatures