“Als je initiatief toont, kan je bij het COA veel voor elkaar krijgen en echt bijdragen aan het welzijn van een ander”

Beheer en onderhoud

“Als vastgoedregisseur ben ik verantwoordelijk voor specifieke opvanglocaties van het COA. Ik kijk wat er op locaties nodig is en zorg dat we dat realiseren. Zo zorg ik ervoor dat locaties voldoen aan wet- en regelgeving en dat ze voldoen aan de gebruikerswensen van de locatiemanagers. Ik let op de budgetten en zorg ervoor dat iedereen de juiste taken krijgt om de locatie up-to-date te houden. Kortgezegd ben ik dus verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van specifieke locaties van het COA."  

Ogen en oren op locatie

Johannes zorgt dat hij goed contact houdt met de mensen op locatie. “Ik probeer in ieder geval elke week langs te gaan bij de locaties waar ik de verantwoordelijkheid voor draag. Dan praat ik bij met de collega’s daar. De huismeesters zijn mijn ogen en oren op locatie. Is er iets kapot gegaan? Moet er iets aangepast worden? Zij weten precies wat er speelt.”

Verbinden van beleid en praktijk

"Ik werk in een dynamische omgeving, waar veel samenkomt", aldus Johannes. "Aan de ene kant maak ik bijvoorbeeld afspraken over het vastgoedbeleid van mijn locatie. Dat kan heel strategisch zijn. Aan de andere kant zet ik ook werk uit, zodat mensen de stenen gaan sjouwen en meterkasten bouwen.” Johannes zorgt voor de verbinding tussen die twee werelden. “Als vastgoedregisseur ben ik de schakel tussen het beleid en de praktijk en zorg ik dat alle partijen goed op elkaar zijn afgestemd.”

Regisseren

“Als vastgoedregisseur moet je goed dingen los kunnen laten en taken uit handen durven geven. De kunst is dat je niet de boel gaat leiden, maar echt regisseert op tactisch niveau. Het is heel makkelijk om te denken ‘dat doe ik wel even snel zelf’. Maar vaak komt er veel op je pad en dan is daar helemaal geen tijd voor. Als er ergens brand uitbreekt of een storing is, dan moet je daar op dat moment meteen mee aan de slag. Het is mijn taak om de juiste mensen te activeren en zo te zorgen dat alles op orde is.”

Direct invloed

“Ik vind het heel leuk aan mijn werk dat ik op een directe manier kan bijdragen aan het welzijn van de bewoners en mijn collega’s. Als ik ervoor zorg dat een gebouw goed is ingericht en goed wordt onderhouden, dan kunnen mensen veilig wonen en werken. Ik moet daar zelf het initiatief voor tonen en de verantwoordelijkheid voor nemen. Als ik dat doe, dan kan ik veel voor elkaar krijgen.”

Is het werk van vastgoedregisseur iets voor jou?

Maak werk van jouw toekomst én die van een ander.

Vastgoedregisseur

Als vastgoedregisseur help je asielzoekers door een accommodatie voor hen te realiseren, waar de voorzieningen op orde zijn en waar zij zich veilig voelen. Hieraan kun je een bijdrage leveren in het team Bestuurlijk, Exploitatie of Ontwikkeling.

Benieuwd naar de ervaringen van andere medewerkers?

"De basis is een prettige accommodatie waar de voorzieningen op orde zijn en waar je je veilig voelt"

Geert, vastgoedregisseur Bestuurlijk Lees meer > 

                                                                                                            _____

“Ik wil een fijne leefomgeving creëren voor bewoners, zodat een azc meer is dan een opvanglocatie”

Maarten, vastgoedregisseur Ontwikkeling Lees meer > 

Vacatures

Maak werk van jouw toekomst én die van een ander.

Bekijk alle vastgoedvacatures