“Bij een nieuwe locatie zorgen we binnen een paar dagen voor alle ICT-voorzieningen. Dat is de kracht van het COA"

Het werk als applicatiebeheerder  

Applicatiebeheerders beheren alle applicaties binnen het COA. Dave en zijn team beheren de applicaties die te klein zijn om een heel team voor op te zetten. Ook beheren ze op afstand mobiele toestellen, laptops en iPads voor collega’s door heel het land. Maar ook software, zoals het officepakket en projectmanagementtools. En niet te vergeten de callcenter applicatie: het bandje als je het COA belt. “Welkom bij het COA, er zijn nog twee wachtenden voor u.”

Binnen een paar dagen stampen we een locatie uit de grond  

“Ik heb een leuke afwisselende functie en geen dag is hetzelfde. Er zijn rustige dagen, maar ook dagen dat je ’s avonds doorwerkt. Het is vaak rennen of stilstaan. Het kan zomaar gebeuren dat binnen een paar dagen een nieuw asielzoekerscentrum opent. Wij moeten daar veel voor regelen. Met het team en andere afdelingen zorgen we voor alle ICT-voorzieningen en stampen we binnen een paar dagen een locatie uit de grond. Dat is de kracht van het COA.”   

Eigenschappen of talenten  

We vroegen aan Dave waar je écht goed in moet zijn voor deze functie. Zijn antwoord was helder: “Goed analyseren en anticiperen. Geen negen tot vijf mentaliteit. De bewoners van een asielzoekerscentrum zijn er ook in de avond en in het weekend. Dat geldt ook voor de collega’s op locatie. Zodra er een cruciaal systeem omvalt, staan we altijd klaar. We zijn servicegericht richting de applicatie- of appgebruiker. Heeft de gebruiker een probleem? Dan lossen we dat zo snel mogelijk op.” Dave vindt het ook heel leuk om nieuwe collega’s op weg te helpen en hen de kneepjes van het vak te leren. Dit heeft hij dan ook al een aantal keer gedaan.  

Gemiddelde werkdag 

“Ik start niet heel vroeg, want ik ben geen ochtendmens”, zegt Dave met een glimlach. “Maar ik ga wel tot later door. Ik log meestal rond half 10 in als ik niet eerder gebeld word. Ik open mijn mail, kijk of er incidenten zijn en ga aan de slag. Ik werk ook aan een aantal projecten voor de inrichting van nieuwe applicaties. We zorgen ervoor dat nieuwe applicaties werken en dat de afdeling functioneel beheer het pakketje kan overnemen en bij de gebruikers introduceert. Het klinkt cliché, maar geen enkele dag is hetzelfde. Dat maakt mijn werk zo leuk.” 
 

Is het werk van ICT’er iets voor jou?

Maak werk van jouw toekomst én die van een ander.

ICT’er

Als ICT-er zet je je in voor een perfect georganiseerde informatie- en communicatietechnologie (ICT). Je helpt mee om die infrastructuur te bouwen, beveiligen en onderhouden. Er zijn volop carrièrekansen en talentvolle mensen kunnen snel doorgroeien.

Benieuwd naar de ervaringen van andere medewerkers?

“Wij zijn een stelletje computernerds, maar moeten én willen met de gebruikers in gesprek om software te maken waar ze echt iets aan hebben”

Niek, teamhoofd ICT Lees meer >

Vacatures

Maak werk van jouw toekomst én die van een ander.

Bekijk alle ICT-vacatures