Je onderhandelt over de verwerving van grond of vastgoed. Je werkt samen met de vastgoedregisseur ontwikkeling en de projectregisseur. Soms gaat het over de ontwikkeling van een heel nieuw centrum, en soms om het razendsnel omzetten van een vakantiepark of kantoorgebouw naar een tijdelijke opvanglocatie.

Jouw dag als bestuurlijk vastgoedregisseur

Het is vroeg in de ochtend. Je begint de dag met de vastgoedeigenaar van een basisschool. Jullie spreken af voordat de school begint. Binnenkort verhuizen de leerkrachten en leerlingen naar een nieuwe locatie. Het pand komt dus leeg te staan. Na een sterke kop koffie krijg je een rondleiding. De vastgoedeigenaar vertelt je meer over de mogelijkheden voor verduurzaming. Ook sparren jullie kort over de invulling van verschillende ruimtes. Dat is namelijk aan de vastgoedregisseur ontwikkeling. Je zegt nog niks toe en laat weten dat je binnen drie weken weken belt of er vanuit het COA serieuze interesse is. Die weken heb je volop nodig om een zorgvuldige inschatting te maken van de (politieke) impact die de verwerving of aanhuur zal hebben. Wat zullen omwonenden hiervan vinden? En lokale en regionale bestuurders? En kan een collega vastgoedregisseur ontwikkeling alvast een haalbaarheidsanalyse maken op basis van een ruwe indelingsschets? Je plant de afspraken in en denkt na over wat voor jou de minimale onderhandelvoorwaarden zijn.

Na de lunch stap je weer in de auto. Na 55 minuten kom je aan op je bestemming. Je brengt een bezoek aan het terrein waar nieuwe woningen worden gebouwd. Het bijzondere is dat de woningen eerst als opvangcentrum ingezet worden, maar voor de lange termijn zijn er afspraken gemaakt voor de inzet van studentenwoningen. Je krijgt een update van de projectregisseur en de vastgoedregisseur ontwikkeling. Die zijn er ook. Er zijn geen bijzonderheden. Je neemt dit mee naar je vervolgoverleg: een overleg met de gemeente over de termijn van de bestuursovereenkomst..

Na het bezoek aan de nieuwe locatie en het overleg bij de gemeente, rijd je naar de het hoofdkantoor op de Rijnstraat in Den Haag. Met een collega bespreek je twee contracten waarvan de sluiting van een locatie in zicht komt. Kunnen de contracten nog verlengd worden of werken jullie toe aan een zorgvuldige afronding? Daarna stap je wéér in de auto: nu richting huis!

Waarom Maarten en Leo voor het COA kiezen

Werken bij het COA als vastgoedregisseur

Eigenschappen van een bestuurlijk vastgoedregisseur

Als toekomstig bestuurlijk vastgoedregisseur zit zelfstandig, daadkrachtig, integer en goed georganiseerd te werk gaan in jouw aard. Daarnaast draai jij je hand niet om voor het leggen van nieuwe contacten, het voeren van stevige onderhandelingen en het opstellen van vastgoedcontracten.

Naar alle vastgoedvacatures