Opvang in vakantiepark Oranje

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en de eigenaar van het vakantiepark Oranje hebben op donderdag 25 september een overeenkomst gesloten voor de opvang van maximaal 1.400 asielzoekers op het park.

 

De overeenkomst is afgesloten voor drie jaar, met een mogelijkheid van een verlenging van nog eens twee jaar.

 

Vanwege de vele internationale brandhaarden wordt ook Nederland geconfronteerd met een groeiend aantal asielzoekers. Het COA is daarom naarstig op zoek naar opvanglocaties. Die worden soms gevonden in de vorm van noodopvang, zoals deze week in Zwolle maar ook op vakantieparken, waaronder dus nu in Oranje.

 

Verantwoordelijkheid

“Wij realiseren ons als college van Burgemeester & Wethouders dat een dergelijke grootschalige opvang grote impact heeft op het dorp Oranje”, aldus burgemeester Jan Broertjes. “Maar wij willen ook onze verantwoordelijkheid nemen voor deze maatschappelijke opgave, als overheid en vanuit medemenselijkheid.”

Vragen

“ Wij begrijpen dat dit vragen oproept bij de inwoners van Oranje. Daarom hebben wij de inwoners van Oranje uitgenodigd voor een bijeenkomst komende maandag. Op deze bijeenkomst zijn ook mensen van het COA aanwezig om een toelichting te geven en vragen te beantwoorden”.
 

Waarschijnlijk gaan de eerste asielzoekers zich in de loop van volgende week op het park vestigen.

---------------------------------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie: voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met: Gemeente Midden-Drenthe, afdeling Communicatie (0593) 53 92 34