Binnenkort verwelkomt de stichting, die al bijna 25 jaar theater maakt voor vluchtelingkinderen zonderstructurele overheidssteun, haar 100.000ste bezoeker. Wie zich daar zo hard voor maakt? Adrijan Siniša Rakić, oprichter van de stichting en zelf vluchteling uit voormalig Joegoslavië.

Rakić: “Illegaal en ontheemd ging ik na aankomst in Nederland op zoek naar een manier om te overleven en om het leven weer zin te geven. Ik ondervond dat de sober ingerichte azc’s wel wat vrolijkheid en meer aandacht voor kinderen konden gebruiken. En kinderen hadden het erg zwaar, daar wilde ik graag wat voor doen. Dus verzamelde ik een aantal artistieke mensen en met elkaar maakte we een theatervoorstelling voor de kinderen. Met thema’s als angst, hoop en verzoening wilde we mensen laten weten dat ze er niet alleen voor staan. De voorstelling werd erg goed ontvangen en voor we het wisten speelde we op asielzoekerscentra door het hele land. Zo is het Wolkentheater ontstaan.”

  • medewerkers Wolkentheater poseren
  • twee medewerkers poseren van het Wolkentheater

Het gezelschap bestaat nu uit professionele theaterdocenten, acteurs, poppenspelers, clowns, musici en andere gedreven mensen uit de theaterwereld. De stichting is afhankelijk van donaties en giften. De toer start 18 juli in Zeist en eindigt 26 juli in Den Helder. Op de website van het Wolkentheater is de volledige speellijst aan te treffen. U treft daar ook informatie aan hoe u donateur kunt worden van Stichting het Wolkentheater.

Meer nieuws