Voorlichting

Belangrijk hierbij is voorlichting. Onze medewerkers geven voorlichting over de gevaren van zwemmen. Daarnaast hangen op alle opvanglocaties waarschuwingsposters. Op de posters staat een link naar de bewonerswebsite MyCOA.nl, waar bewoners in tien talen zich kunnen informeren over zwemveiligheid. Bij warm weer is er extra aandacht op MyCOA.nl met bijvoorbeeld aansprekende vlogs over zwemveiligheid.

Zwemlessen

Op diverse locaties organiseert het COA zwemlessen voor kinderen maar ook volwassen bewoners. De mogelijkheden om dit te kunnen financieren zijn verruimd, zodat meer opvanglocaties zwemlessen aan hun bewoners kunnen aanbieden.

Samenwerking

Op lokaal, regionaal en landelijk niveau werken we samen om de zwemveiligheid van onze bewoners te vergroten. Eerder dit jaar was het COA partner van de Nationale Maand van de Zwemveiligheid, een initiatief van Nationale Raad Zwemveiligheid. Hart van Nederland kwam langs bij een zwemles. Er is ook samenwerking gezocht met het Landelijk Overleg Zwemwater. Op 5 november geeft het COA een workshop over zwemveiligheid tijdens de Landelijke Zwemwaterdag.

 

  • 2 mannen staan op de foto waarvan er 1 een zwemdiploma vasthoudt

Op de foto: Zaki (19) van azc Dronten heeft inmiddels zwemdiploma B behaald. Stagiair Sinan (links) gaat altijd mee met de zwemles van de mannen.

Meer nieuws