Dubbel geteld

Afgelopen donderdag meldden we dat er op dat moment 31 personen positief getest waren. Dit bleken er achteraf 8 minder te zijn. De mensen die naar Haren waren overgeplaatst, zijn per abuis dubbel geteld.

Momenteel verblijven 10 van de 11 met het coronavirus besmette bewoners van azc Ter Apel in de uitwijklocatie in Haren.

Hersteld

Over het algemeen hebben de besmette azc-bewoners geen tot milde klachten. Een deel van de bewoners die vorige week in isolatie zaten vanwege een coronabesmetting is alweer hersteld.

Aanvullende maatregelen opgeheven

Met het afgenomen aantal besmettingen op de opvanglocaties in Ter Apel zijn ook de aanvullende maatregelen opgeheven. De eerder getroffen basismaatregelen om verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen, blijven uiteraard van kracht.

Sinds het begin van de coronacrisis neemt het COA verschillende maatregelen om verspreiding van het coronavirus op de opvanglocaties zoveel mogelijk te voorkomen. Groepsactiviteiten zijn stopgezet en bewoners worden voortdurend voorgelicht over de richtlijnen en maatregelen. Ook is er op de locatie in Ter Apel een speciaal coronateam van COA-medewerkers werkzaam en wordt er continu afgestemd met GZA (GezondheidsZorg Asielzoekers) en GGD.