Het college van B en W van Wassenaar zegt vanwege de landelijke context, en de ervaring van de afgelopen maanden, positief te hebben gereageerd op het verzoek van het COA. Het COA heeft de afgelopen maanden gebruikgemaakt van een deel van landgoed Duinrell voor de winteropvang van asielzoekers. Op het hoogtepunt waren 930 personen in kleine eenheden op het landgoed gehuisvest. De oorspronkelijke afspraak was om de opvang van asielzoekers in Duinrell op 30 maart te beëindigen.

  • witte woonunits met rode daken en her en der grote bomen en heggen, op de voorgrond lopen 3 mannen
    buitenterrein © Pieter Kolff

Maximaal aantal bewoners

Op dit moment verblijven er 366 asielzoekers op Duinrell. De verlenging houdt in dat er tot 18 mei 2020 maximaal 930 bewoners kunnen verblijven op Duinrell. Vanaf 18 mei tot en met 30 juni 2020 is er huisvesting voor maximaal 650 personen. Op 30 juni 2020 eindigt alsnog de opvang.

Goede samenwerking 

Het COA is blij dat er opnieuw, in goede samenwerking met Duinrell en de gemeente Wassenaar, tijdelijke opvang kan worden gerealiseerd op Duinrell. In de periode 1997 - 2018 heeft het COA elf keer eerder asielzoekers binnen de gemeente Wassenaar opgevangen.