Het COA heeft het college van B&W om de opvang verzocht. Burgemeester Thijsen: “Wij vinden als college dat we mensen die uit angst voor hun leven alles hebben moeten achterlaten, moeten helpen om hier als actieve leden van onze samenleving een nieuw bestaan op te bouwen, maar wel op een goede manier. Dat wil voor ons zeggen geen supergrote locaties, maar een met een bescheiden omvang. En geen kansloze asielzoekers in de opvang die overlast veroorzaken. Die horen in een aparte opvang thuis, niet in onze gemeente.”

Instemming gemeenteraad

Als ook de gemeenteraad instemt, begint de huur in juni 2021 en eindigt die uiterlijk 3 jaar later. B&W kan de huur na 2 jaar opzeggen wanneer nieuwbouw op de locatie dat nodig maakt. Dat is van belang, want het gemeentebestuur steunt daar plannen voor de bouw van een zogeheten ‘Knarrenhof’ voor senioren.

Twee opvanglocaties

Regiomanager Corina Deekens van de COA-regio Noord: “We zijn erg blij dat het college van B&W van de gemeente Tynaarlo positief staat tegenover een opvanglocatie in Paterswolde. Via de provinciale regietafel waren we al een tijd in gesprek over nieuwe opvangplekken in Drenthe. Begin dit jaar hebben we de voormalige tussenvoorziening Tynaarlo in Eelde overgenomen van Stichting Inlia. Daar kunnen maximaal 70 statushouders worden opgevangen. Met deze twee locaties samen komen we een eind in de goede richting.”

Meer nieuwsberichten