Gezien het grote aantal kinderen dat er momenteel verblijft, zo’n 700 jongens en meisjes, en de indeling van de locatie – Green Village, White Village en Purple Village – was het beter om met drie Sinterklazen aan te treden, samen met een grote groep Pieten die plezier en pakjes kwamen brengen.

Dankzij de tomeloze inzet van ruim zestig vrijwilligers en heel veel donaties kregen alle kinderen van 0 tot en met 17 jaar een cadeautje. De donaties kwamen voor een groot deel via crowdfunding binnen.

  • Sinterkla(zen) in Heumensoord

Donaties

Eén van de vrijwilligers, Karin Stultiens, zette via World of Crowdfunding de inzamelingsactie op die maar liefst tweeduizend euro opbracht, gedoneerd door 121 verschillende mensen. Er kwamen anonieme donaties binnen en de meest bijzondere kwam toch wel van ‘Sint en Piet’ zelf: een bedrag van € 300,-!

Vieren

Lian van Driel, locatiemanager van het COA in Heumensoord vertelt: “Net als de kinderen in Nederland, willen we hier elk feestje vieren. We laten de kinderen hier dus kennis maken met ons Sinterklaasfeest. Ze krijgen allemaal een cadeautje, we gaan dansen en zingen en gewoon een feestje bouwen.”

Ouders

En een groot feest werd het. Er werd gelachen, gesnoept en er werden veel foto’s gemaakt. Bovendien reageerden ook de ouders van de kinderen opgelucht, blij dat ze eindelijk weer een lach op het gezicht van hun kind(eren) zagen.

Meer nieuws