‘50 ontmoetingen… 10 jaar later' is het vervolg op '50 ontmoetingen’, een initiatief van Open Mind uit 2002 waarbij 50 bekende Nederlanders kennismaakten met asielzoekers. 10 jaar later vroegen de initiatiefnemers zich af waar de 50 asielzoekers van toen inmiddels zouden zijn en hoe het met ze ging.

  • fototentoonstelling
    Buitententoonstelling in Deventer

Portretten in woord en beeld

Fotografen, schrijvers en bekende Nederlanders als Isa Hoes, Jan Mulder, Erwin Olaf, Freek de Jonge, Anita Witzier, Peter Faber en Robert ten Brink gingen op zoek naar de personen met wie zij 10 jaar geleden zo openhartig over hun leven hebben gesproken. Dat leverde, net als 10 jaar eerder, mooie portretten op in woord en beeld. Deze zijn gebundeld in een boek; de portretfoto's worden bovendien tentoongesteld. 

Die buitententoonstelling is t/m 7 juli te zien in de Geertruidentuin in Deventer tijdens het Kitchen on the run evenement. Daarna volgen onder andere Den Helder, Amsterdam, Zeist, Amersfoort en Haarlem.

Organisator Open Mind brengt maatschappelijk moeilijke onderwerpen onder de aandacht bij het grote publiek door het realiseren van creatieve projecten en het brengen van relevante verhalen in de openbare ruimte.

Meer nieuws